Tanklar Andican sokaklarında

Özbekistan'ın doğusunda polis ile silahlı bir grup arasında çatışma çıktığı bildirildi. Yaşanan çatışmaların ardından Kırgızistan yönetimi sınır kapısını kapattı.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 08:19
Abone Ol google-news

Özbekistan'ın Hanabad kentinde silahlı kişilerle polis arasında çıkan çatışmadan sonra, Andican'da da sokaklarda tankların görüldüğü bildirildi.

Akipress haber ajansı, kendi kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, Hanabad'da dün gece silahlı bir grubun Milli Güvenlik Komitesi bölge bürosuna ve karakola saldırdığını belirtti.

Saldırıda ağır silahlar kullanıldığı, Milli Güvenlik Komitesi bölge bürosu binasında ciddi hasar meydana geldiği kaydedildi.

Bu arada, görgü tanıkları, 2005 yılında büyük olayların çıktığı Hanabad yakınlarındaki Andican'da da sokaklarda tankların görüldüğünü aktardı.

Özbekistan ile Kırgızistan arasındaki sınır da güvenlik gerekçesiyle kapalı tutuluyor. Kırgız yetkilileri daha önce, sınırın kapatıldığını açıklamıştı.

Görgü tanıkları, sınırın Özbekistan tarafında sabahtan beri araç ve vatandaşların geçmesine izin verilmediğini, çok sayıda araç ve vatandaşın sınırda beklediğini belirtti.

Andican'da 2005 yılındaki ayaklanmada insan hakları grupları ve görgü tanıklarına göre yaklaşık 700 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmiş, Özbek hükümeti bu rakamı yalanlamıştı.

Bu arada, Kırgızistan'ın Andican bölgesindeki olaylar nedeniyle iki ülke arasındaki sınırı kapattığı belirtildi.Andican'da 2005 yılındaki ayaklanmada insan hakları grupları ve görgü tanıklarına göre yaklaşık 700 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmiş, Özbek hükümeti bu rakamı yalanlamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler