Sıvasspor iç saha maçlarının şampiyonu

Turkcell Süper Lig'de sahasında Gençlerbirliği'ni yenerek şampiyonluk iddiasını son haftaya taşıyan Sıvasspor, bu galibiyetle iç saha puan cetvelinde ilk sırada yer almayı garantiledi.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 08:26
Abone Ol google-news

Bu sezon sahasında başarılı bir grafik çizen Sıvasspor, Gençlerbirliği maçıyla birlikte iç saha karşılaşmalarını tamamladı. Gençlerbirliği'ni 3-2 yenerek bu sezonki 13'üncü iç saha galibiyetine imza atan Sıvasspor, bu sezon sahasında yaptığı 17 maçta 13 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyet elde ederek 42 puan topladı.

Sıvasspor, topladığı bu 42 puanla, ligin bitimine 1 hafta kala iç saha puan cetvelinde ilk sırada yer almayı garantiledi. 17 maçta 39'ar puan toplayan Fenerbahçe ve Beşiktaş ise Sıvasspor'un 3 puan gerisinde kaldı.

Sıvasspor, bu sezon sahasında Bursaspor, Fenerbahçe, Ankaragücü, Denizlispor, Konyaspor, Gaziantepspor, Hacettepe, Galatasaray, Kocaelispor, Eskişehirspor, Antalyaspor ve Trabzonspor ve Gençlerbirliğ'ni yenip, Kayserispor, Ankaraspor ve Beşiktaş ile berabere kaldı. Yiğidolar, sahasında sadece İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a yenildi.

Kırmızı beyazlı ekip iç sahadaki bu 17 maçta rakip filelere 32 gol atıp, kalesinde sadece 10 gol gördü.

 

Ligde iç sahada 370 gün yenilgi yüzü görmedi

Geçen sezonun 33. haftasında Galatasaray'a 5-3 yenildikten sonra bu sezon iç sahada üst üste 15 maç rakip takımlara adeta geçit vermeyen Sıvasspor, sahasındaki bu 15 maçlık yenilmezlik serisini İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 yenilerek noktalamıştı.
Sıvasspor, geçen sezonun 33. haftasında 4 Mayıs 2008 tarihinde oynanan Galatasaray maçı ile bu sezonun 31. haftasında 9 Mayıs 2009 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşması arasında geçen 370 günde ligde iç sahada yenilgi yüzü görmedi.

Sıvasspor, İstanbul ekibi karşısında aldığı yenilgiyle hem sahasındaki yenilmezlik serisini sürdürememiş, hem de ligin bitimine 3 hafta kala liderlik koltuğunu Beşiktaş'a kaptırarak şampiyonluk yarışında yara almıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler