DTP'lilerin davası ertelendi

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi DTP'li milletvekillerinin yargılandığı ve ifade vermeyi reddettiği davada duruşmayı 29 Eylül'e erteleyerek, Meclis'in yanıtının beklenmesine karar verdi.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 08:27
Abone Ol google-news

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, başka illerde yürüyen davaları kapsamında, talimatla ifade vermeleri için davetiye gönderilen ancak duruşmalara katılmayan DTP'li Ahmet Türk, Emine Ayna ve Selahattin Demirtaş için TBMM Başkanlığı'na yazılan müzekkerenin akıbetinin sorulmasına ve aynı yazı ile yeni duruşma günü ve saatinin bildirilmesine karar verdi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan talimat duruşmalarına, Ahmet Türk, Emine Ayna ve Selahattin Demirtaş katılmadı.

Mahkemenin duruşma zabıtlarında, ''sanıklar Türk, Demirtaş ve Ayna hakkında TBMM Başkanlığı'na yazılan müzekkerelere 22 Mayıs 2009 tarihli bilgi mahiyetinde cevap verildiği; cevaplarda, milletvekillerinin sekreterlerine yazının ulaştırılmış olduğu, ancak adı geçen milletvekillerinin çalışmaları dolayısıyla sık sık Ankara dışında bulunduğundan kendilerine ulaştırılamadığı, gerekli işlemler tamamlandığında mahkemeye bilgi verileceğinin bildirildiği'' kaydedildi.

Cumhuriyet Savcısı ise TBMM Başkanlığı'na yazılan müzekkere cevabının beklenmesini talep etti.
Mahkeme heyeti, TBMM Başkanlığı'na yazılan müzekkerenin akıbetinin sorulmasına ve aynı yazı ile yeni duruşma günü ve saatinin bildirilmesine karar vererek, talimat duruşmalarını 29 Eylül 2009 tarihine erteledi.

Ahmet Türk'ün İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Emine Ayna'nın Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ve Selahattin Demirtaş'ın da Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatları doğrultusunda ifadelerinin alınması bekleniyor.

 

Türk: Süreç içerisinde durumu değerlendireceğiz

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, haklarındaki davayla ilgili duruşmanın 29 Eylül 2009 tarihine ertelendiğini bildirerek, ''Süreç içerisinde durumu değerlendireceğiz, ona göre tavrımızı koyacağız'' dedi.

Türk, partisinin grup toplantısından önce gazetecilerin, mahkemeye ifade vermeye gidip gitmeyeceklerine ilişkin sorularını cevaplandırdı.

DTP'li milletvekillerinin duruşmasının 29 Eylül 2009 tarihine ertelendiğini belirten Türk, ''Bugüne kadar devamlı seyahatte olduğumuz için zaten tebligat da ulaşmış değildi. Ancak süreç içerisinde durumu değerlendireceğiz, ona göre tavrımızı koyacağız. Biz zaten başından beri tavrımızı koyduk, dokunulmazlıklarımız var. Bu nedenle mahkemelere gitmeyeceğimizi ifade etmiştik'' diye konuştu.

Ahmet Türk, bir gazetecinin ''İskoçya Modelini'' destekleyip desteklemelerine ilişkin sorusuna, ''Bunu sizden duyuyorum. Esasında çözümü Türkiye'nin şartlarına göre tartışmamız gerekiyor. Zaman zaman örnekler veriyoruz. 'Bu örnekler birebir uygulanır' mantığına sahip değiliz. Ancak dünyadaki gelişmeleri, değişimleri, formülleri önümüze koyup tartışmamız gerekiyor'' karşılığını verdi.

Türk, bir başka soru üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan henüz görüşme talebi gelmediğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon