"Sarı Gömlekliler" siyasi parti oluyor

Tayland'da eski başbakan Thaksin Shinawatra'nın devrilmesinde büyük rol oynayan ''Sarı Gömlekliler'' hareketi, siyasi parti oluyor. Kraliyetten yana olan hareketin liderlerinden Pibhop Dhongchai yaptığı bir konuşmada, ''Başında bir kralın bulunduğu, gerçek bir demokrasiye yol açacak yeni bir siyaset oluşturmak için birlikte çalışacağız'' dedi.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 08:27
Abone Ol google-news

Tayland'da eski başbakan Thaksin Shinawatra'nın 2006'da devrilmesine önderlik eden ''Sarı Gömlekliler'' hareketi, siyasi parti oluyor.

Kraliyetten yana olan hareketin liderlerinden Pibhop Dhongchai başkent Bangkok'taki bir üniversitenin stadında toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, ''Başında bir kralın bulunduğu, gerçek bir demokrasiye yol açacak yeni bir siyaset oluşturmak için birlikte çalışacağız'' sözleriyle siyasi parti kurma fikrini ortaya atınca büyük alkış aldı.

Bir başka lider Chamlong Srimaung da, hareketin sorumlularının kurulmakta olan partinin kurallarını yakında oluşturacaklarını, Seçim Komisyonuna yeni bir isimle kaydolacaklarını ve partinin renklerinin de açık yeşille sarı karışımı olacağını söyledi.

Asıl adı ''Demokrasi için Halk İttifakı'' (PAD) olan hareketin gösterileri, Thaksin'in istikrarını sarsmış, yolsuzluk suçlamalarının ardından ordu kansız bir darbe yapmıştı. Hareket, 2008'de yine gösteriler düzenleyip hükümet binasını, havaalanlarını işgal edince de Thaksin'in akrabası olan başbakan Somchai Wongsawat'ın devrilmesini hızlandırmıştı.

Bu arada, PAD'ın kurucusu medya patronu iş adamı Sondhi Limthongkul'un 17 Nisan'da düzenlenen bir saldırıda kurşun yarası almış olmasına rağmen toplantıya katıldığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler