Gül: Türkiye, büyük toprak kazanacak

Kırgızistan'a yapacağı resmi ziyaret öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mayınlı arazilerin temizlenmesi ile ilgili bir soruya,"Herkes görüşlerini açıklayabilir. Ancak bu konuyu çok ekstrem noktalara çekmemek gerekir kanaatindeyim. Orada Türkiye büyük bir toprak kazanacak" karşılığını verdi.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 08:31
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, THY'ye ait özel uçakla saat 11.10'da Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e gitti.

Cumhurbaşkanı Gül'ü Esenboğa Havalimanı'ndan, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Ankara Valisi Kemal Önal ve öteki ilgililer resmi törenle uğurladı.

Gül ile Devlet Bakanı Faruk Çelik, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, milletvekilleri, iş adamları ve gazetecilerden oluşan bir heyet de Kırgızistan'a gitti.

Kırgızistan'a yapacağı resmi gezi öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gül, mayınlı arazilerin temizlenmesi ve tarıma açılmasıyla ilgili bir soruya,"Herkes görüşlerini açıklayabilir. Ancak bu konuyu çok ekstrem noktalara çekmemek gerekir kanaatindeyim. Orada Türkiye büyük bir toprak kazanacak" karşılığını verdi.

Mayın temizleme konusunda kaygı duyanların en geniş ve tatmin olacak biçimde bilgilendirilmeleri gerektiğini anlatan Gül,Genelkurmay Başkanlığı'nın, mayınlı arazilerin NATO emrinde bir kuruluş tarafından temizlenmesini istediğini hatırlatan bir soru üzerine de,"Detaylara beni sokmayın, onunla ilgili icranın başında olan hükümet var" diye konuştu.

Gül, ''DTP'li milletvekillerinin ifade verip vermeyeceğine ilişkin tartışmalar'' hatırlatılarak değerlendirmesinin sorulması üzerine ise, ''Bu konuyla ilgili Meclis Başkanlığının çalışmaları var, gördüğünüz gibi... Onların, suhulet içerisinde tabii ki mevcut hukukumuzu dikkate alarak halledilmesi gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili gördüğünüz gibi gerek Sayın Meclis Başkanı olsun gerek diğer siyasiler bir çalışma içerisinde'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler