Sanık avukatların talepleri reddedildi

"Mahkemenin yetkisizlik kararı vererek yargılamayı durdurması" talebini reddeden Brüksel Temyiz Mahkemesi, terör örgütü DHKP-C üyelerini yargılayacağını açıkladı.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 08:41
Abone Ol google-news

Brüksel Temyiz Mahkemesi, sanık avukatlarının, "mahkemenin yetkisizlik kararı vererek yargılamayı durdurması" talebini reddetti ve terör örgütü DHKP-C üyelerini yargılayacağını açıkladı.

Sanık avukatlarının, Türk devletinin müdahil taraf olarak mahkemeye katılmasına ilişkin itirazları da geri çevrildi. Mahkeme, geçen yıl ölen, terör örgütünün başı Dursun Karataş'ın sanıklar listesinden çıkarıldığını da açıkladı.

Brüksel Temyiz Mahkemesi'nde hafta boyunca aralıksız sürecek oturumlarda, DHKP-C üyeleri Musa Asoğlu, Kaya Saz, Bahar Kimyongür, Fehriye Erdal, Şükriye Akar ve Zerrin Sarı yargılanacak.

Sanık avukatları, yargılamanın halk jürisinden oluşan Ağır Ceza Mahkemesine aktarılması ve Türkiye'nin müdahil taraf olarak kabul edilmemesini isteyerek, terör örgütünü "siyasi parti" olarak nitelendiriyor, davaya siyasi nitelik kazandırmak için çaba harcıyorlardı.

Federal Savcı Johan Delmulle, dünkü oturumda sanık avukatlarının taleplerine karşı çıkarken, DHKP-C'nin "Marksist-Leninist yapılı devlet kurmak isteyen bir siyasi parti" olduğu iddiasını geri çevirerek, bir "terör ve suç örgütünün" söz konusu olduğunu vurgulamıştı.

Yargılamanın 29 Mayıs'a kadar aralıksız sürdürülmesi ve kararın adli tatil döneminin ardından sonbaharda açıklanması öngörülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler