'Binbir Gece' Bulgaristan'ı kasıp kavuruyor

Türkiye'de ilgiyle takip edilen ve finalini yapan "Binbir Gece' adlı dizi film Bulgaristan'da da izlenme rekorları kırıyor.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 08:42
Abone Ol google-news

Bulgaristan'ın en büyük özel televizyon kanalları arasında yer alan "Nova Televizia"da hafta içi her gün öğleden sonra kuşağında yayımlanan "Binbir Gece" dizisi, 3'üncü sezonuna girdi.

Bulgaristan'da örnekleri sınırlı olan ve dar bütçe ile yapılan benzer dizilerin karşısında büyük beğeni toplayan "Binbir Gece"nin izlenme rekorları kırmasının arkasında dizideki karakterlerin ve gelişen olayların Bulgaristan'daki sosyal hayata çok yakın olması yatıyor.


Seslendirme sanatçılarını da üne kavuşturdu

Adeta bir salgın haline gelen "Binbir Gece" dizisinin izleyicileri Bulgaristan'da yaşayan Türk arkadaşlarını veya Türkiye'deki tanıdıklarını arayarak, bir sonraki bölümdeki gelişmeleri öğrenmeye çalışıyorlar.

"Binbir Gece" dizisi öylesine büyük ilgi görüyor ki, dizinin oyuncularının yanı sıra seslendirme sanatçılarını da üne kavuşturdu. Bulgar medyası, dizinin ana karakterlerini seslendiren sanatçılarla röportajlar yayımlayarak, izleyici ve okuyucu kazanmaya çalışıyor.

Ülkenin en yüksek tirajlı gazetelerinden "24 Casa" (24 Saat) de dizinin başrol oyuncuları Bergüzar Korel ve Tardu Flordun ile yapılan röportaja geniş yer ayırdı.


İnternet forumları kuruldu

"Nova Televizia" yetkilileri, artık Latin Amerikan dizilerinin döneminin sona erdiğini belirterek, izleyicinin kendi yaşantısına ve düşüncesine yakın senaryolara ilgi gösterdiğini belirtiyor.

Yetkililer, Bulgar izleyicilerin mektup, elektronik posta ve telefonla arayarak "Binbir Gece"ye benzer yeni Türk dizilerinin yayımlamasını istediklerini kaydediyor.

"Binbir Gece" ile ilgili kurulan çok sayıdaki internet forumunda ise kahramanların özel yaşamı, doğum günleri, dizinin müzikleri ve olayların ne şekilde gelişeceğinden başlayarak, filmin yayın saatinin uygunluğuna dek varan birçok başlık altında çeşitli yorumlar yer alıyor.

Forumlara katılan ve Türkçe bilen Bulgar vatandaşları, Türk sitelerinden dizi ile ilgili öğrendikleri bilgileri Bulgarcaya çevirerek, Bulgar izleyicilerle paylaşıyor.


Duygusal yakınlık

Dizi ile ilgili kurulan internet forumlarından birinde Slavka Ninova (36) adlı bir izleyici, "Bu dizi beni sakinleştiriyor. Her gün dizi saatini dört gözle bekliyorum. Türklerin mantalitesi, sosyal değerleri bizimkilere çok yakın. Sabırsızlıkla bir sonraki bölümlerde ne olacak diye bekliyorum" yorumunu yaptı.

"Binbir Gece"nin başarısını takip eden Bulgar özel televizyon kanalları başka Türk dizileri ile de yakından ilgilenmeye başladılar. Bazı özel televizyon kanallarının "Gümüş" ve "Dudaktan Kalbe" adlı dizileri yayımlamak üzere girişimlerini sürdürdükleri öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler