"Deniz Feneri e.V Türkiye'de hangi derneklere yardım etti"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkalığı'na soru önergesi sunan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Almanya'daki Deniz Feneri e.V Derneği'nin, Türkiye'de hangi 9 derneğe yardımda bulunduğunu sordu.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 08:46
Abone Ol google-news

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Deniz Feneri e.V'nin yardımda bulunduğu 9 derneğin, hangi tarihte kurulduğunu, yapılan yardımların tutarı ve niteliğini öğrenmek istedi.

Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun konuyla ilgili 21 Kasım 2008 tarihinde başlattığı çalışmaların sonucunu soran Kart, önergesinde şu sorulara yer verdi:
''Bu çalışmaların sonucu ilgili cumhuriyet savcılığına ulaştırıldı mı? Hükümlüleri ve mağdurları Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olan Almanya'daki davaya, Hükümet; Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının mağduriyetini ve doğan kamu zararlarını gidermek amacıyla ceza davasına neden müdahale talebinde ve girişiminde bulunmadı? Deniz Feneri e.V Derneğinin Türkiye bağlantıları ve Almanya'da işlenmiş olan suçun Türkiye'ye de sirayet ettiği ve sonuçlandığı açık olmasına rağmen; Almanya'da hükümlü olan 3 kişi için, Türk Ceza Kanununun 8 ve 9. maddeleri uyarınca Türkiye'de yeniden yargılanmaları konusunda adli süreç neden ivedi olarak başlatılmadı?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler