NYT: Watergate skandalını muhabirimiz keşfetti

ABD'nin saygın gazetesi New York Times, "Watergate Skandalını" kendi muhabirlerinin keşfettiğini iddia etti. Tarihi skandalın, Washington Post "hafiyeleri" tarafından ortaya çıkarıldığı biliniyordu.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 08:57
Abone Ol google-news

New York Times, "Watergate Skandalını" kendi muhabirlerinin keşfettiğini iddia etti. Dönemin ABD Başkanı Richard Nixon'ın 1974'te istifasına yol açan tarihi skandalın, bir başka saygın gazete Washington Post "hafiyeleri" tarafından ortaya çıkarıldığı biliniyordu.

New York Times'a göre, 1972'de gazeteden birkaç gün sonra ayrılmaya hazırlanan New York Times muhabirlerinden Robert Smith, dönemin Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı L. Patrick Gray'in, ucu Beyaz Saray'a kadar uzanan bir yolsuzluktan söz ettiğini duydu.

Haberde Smith'in, "FBI Başkanı bana Adalet Bakanının bu işe karıştığını söyledi, ona 'Bu olayın ucu nereye kadar uzanıyor, başkana kadar mı' diye sordum. Oturdu, bana baktı ve cevap vermedi. Cevabı bakışlarında gizliydi" dediği aktarıldı.

Robert Smith'ın bu olaydan New York Times'ın yazı işlerinden birine söz ettiği ve olayın bununla sınırlı kaldığı belirtilen haberde, Smith'in gazeteden ayrılarak hukuk eğitimi almak için üniversiteye gittiği kaydedildi.

Haberde, bunun üzerine Washington Post'un araştırmacı muhabirlerinden Bob Woodward ve Carl Bernstein'ın uzun bir araştırmadan sonra olayı ortaya çıkardığı ileri sürüldü.
New York Times'ın eski muhabirinin söyledikleri doğruysa, bu aynı zamanda dönemin FBI liderlerinin bu sızıntıları organize ettiği anlamına da gelecek.

FBI'ın başkan yardımcısı Mark Felt, yıllar sonra Washington Post'un gizli kaynağı olduğunu söylemişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler