"Önümüzde zorlu bir 90 dakika var"

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Denizlispor ile oynayacakları son lig maçının zorlu geçeceğini söyledi.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 09:08
Abone Ol google-news

Teknik Direktör Denizli, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman sırasında basın mensuplarıyla sohbet etti. Oynayacakları son maç öncesi takımda iyi, pozitif ve sorumluluğunu bilen bir ruh halinin bulunduğunu anlatan Denizli, ''Önümüzde zorlu bir 90 dakika var. Bunun bilincindeyiz'' dedi.

Denizlispor'un kümede kalmayı garantilediği için karşılarına rahat çıkacak olmasının hem avantajları hem de dezavantajları bulunduğunu anlatan deneyimli teknik adam, ''Rahat takımlara karşı oynamak bazen zor olabilir'' diye konuştu.

Beşiktaş'ın son haftaya lider girdiğinin belirtilip, kendisinin hala eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Denizli, ''Kimin ne söylediği umurumda değil. Kendi içimde hissettiklerim çok önemli'' dedi.

Siyah-beyazlı ekibi şampiyon yapması halinde ligde 3 takımı (daha önce Galatasaray ve Fenerbahçe) birden şampiyon yapan ilk teknik direktör olarak tarihe geçeceğinin belirtilmesi üzerine Denizli, şunları söyledi:
''3 takımda şampiyonluk yaşamak elbette önemli, ama daha önemlisi 3 güzide kulüpte görev yapmak. Bunları şampiyonlukla taçlandırmak da tabii ki güzel olur.''

 

"Ortaçağ'a kadar uzandım ama bulamadım"

Daha önce Avrupa veya dünyada 3 takımı birden şampiyon yapan bir teknik direktör olup olmadığı sorusu üzerine Denizli, ''Bunu araştırmak sizin göreviniz. Ben Ortaçağ'a kadar uzandım ama bulamadım'' diye espri yaptı.

Hem Türkiye Kupası hem de lig şampiyonluğunu daha önce aynı sezonda yaşayıp yaşamadığı sorusuna Denizli, ''Böyle bir fırsat 2001-2002 sezonunda gelmişti. Ligde şampiyon olmuş ama Türkiye Kupası'nı finalde penaltılarla kaybetmiştik'' diye yanıt verip, bugüne dek çifte kupa kazanamadığını kaydetti.

 

"Ligin başlama tarihi tekrar değerlendirilmeli"

Denizli, 2009-2010 sezonunun 9 Ağustos'ta başlayacak olmasıyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de ''Bu kararın iyice gözden geçirilmesi gerekir. 9 Ağustos'ta gece 12.00'de bile hava sıcak oluyor. 18-20 takımlı bazı ülkelerde ligler Eylül'de başlayabiliyor. Bence bu karar bir kez daha değerlendirilmeli'' değerlendirmesini yaptı.

 

Tello'nun durumu perşembe günü belli olacak

Mustafa Denizli, Galatasaray maçında sakatlanan Tello'nun dün MR'ının çekildiğini ve geniş kapsamlı bir kanama tespit edildiğini söyledi.

Tello'nun perşembe gününe kadar takımla birlikte olmayacağını kaydeden Denizli, Delgado'nun da Denizlispor karşısında forma giymesinin zor olduğunu ifade etti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler