"Hürriyeti tahdit"ten de yargılanacak

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 13 ay önce düzenlenen operasyon kapsamında ''çocuğun cinsel istismarı'' suçundan yargılanan yazar Hüseyin Üzmez'in, mağdur çocuk B.Ç'nin avukatı Nevin Canbaz'ın yaptığı başvurunun Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesi üzerine ''cinsel amaçlı hürriyeti tahdit'' suçundan da yargılanmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 09:25
Abone Ol google-news

Mudanya'da 26 Nisan 2008 tarihinde düzenlenen operasyon sonucunda tutuklanan ancak ilk duruşmada tahliye edilen Vakit yazarı Hüseyin Üzmez ile mağdur çocuk B.Ç'nin annesi Livaze Ç'nin yargılanmasına devam edildi.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuksuz sanıklar Hüseyin Üzmez (76) ve Livaze Ç. (36) hazır bulundu.

Mağdur çocuğu avukat Nevin Canbaz'ın temsil ettiği duruşmaya Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunu temsilen Muhakemat Müdürlüğü avukatı Selma Ergüner, B.Ç'nin babası Bekir Ç. ve Üzmez'in iki avukatı katıldı.

Mahkeme başkanı Kadir Ünal, duruşmada, Canbaz'ın iki sanık hakkında yaptığı başvuru üzerine Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nin Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nın ''cinsel amaçlı hürriyeti tahdit'' suçuyla ilgili kovuşturmaya yer olmadığı kararının kaldırılması üzerine Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nın sanıklar hakkında bu suçla ilgili kamu davası açtığını belirtti.

Kamu davasının mahkemenin 22 Nisan 2009 tarihli oturumunda, mahkemenin dava dosyasıyla, ilgisi bulunması üzerine birleştirme kararı verildiği, bu karara istinaden sanıklar Hüseyin Üzmez ve Livaze Ç. hakkında açılan ''cinsel amaçlı hürriyeti tahdit'' dosyası ile ''çocuğun cinsel istismarı'' dosyasının tek dosyada birleştirilmesine karar verildiğini kaydeden Ünal, birleştirilen iddianamenin taraflara ulaşıp ulaşmadığını sordu.

Mağdur avukatı Canbaz, iddianamenin ulaştığını belirtti, ulaşmadığını bildiren sanık avukatlarına iddianamenin elden verilmesi kararlaştırıldı.

Ünal, mağdur B.Ç'nin testten geçirilmek üzere 4 Haziran'da Adli Tıp Genel Kurulu'na davet edildiğini belirterek, bu muayenenin sonucunun beklenmesini, bu nedenle duruşmanın ertelenmesini kararlaştırdı.

Bu arada, duruşmaya katılmak için erken saatlerde Bursa Adliye Sarayı'na gelen Üzmez'e koruma olarak tutulduğu öne sürülen 5 kişi eşlik etti.

Hüseyin Üzmez, adliye girişinde gazetecilerin, ''hürriyeti tahdit'' suçundan da yargılanacağını anımsatarak görüşlerini sormaları üzerine, ''Ne söyleyeyim. Takdir Allah'ın, karar mahkemenin'' dedi.

Üzmez, duruşma çıkışında da adliyenin otoparkından kendisine ait otomobille ayrıldı.
B.Ç'nin babası Bekir Ç. de çıkışta kızının tekrar Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesiyle ilgili sorulara, ''Mahkemenin sonucunun bekleyeceğiz. Yapacak bir şeyimiz yok'' yanıtını verdi.

Anne Livaze Ç. ise ''Herkes kendini tatmin edebilmek için rapor hazırlıyor'' dedi.
Öte yandan, kendilerini ''halkevci kadınlar'' olarak tanıtan bir grup, duruşmadan önce Bursa Adliye Sarayı'nda basın açıklaması yaparak Hüseyin Üzmez'i protesto etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon