Katilleri 3 yıldır bulunamadı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, MHP İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın soru önergesine verdiği yanıt, Balıkesir'e bağlı Savaştepe ilçesinin Karacalar köyünde oturmakta iken 21 Mart 2006 tarihinde kaybolduktan 44 gün sonra ölü olarak bulunan Tuğçe Yıldırım ve Büşra Karabacak isimli kız çocuklarının katillerinin kapsamlı bir çalışmaya rağmen bulunamadığını ortaya koydu.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 10:57
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, MHP İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın, 21 Mart 2006'de kaybolan ve 44 gün sonra ölü olarak bulunan Tuğçe Yıldırım ve Büşra Karacabacak isimli kız çocuklarının ölümüne ilişkin soru önergesini yanıtladı. Vural, çocukların babasının, 2007 seçimleri öncesinde 30 Haziran 2006 tarihinde yapılan miting için Balıkesir'e gelen Başbakan'a ulaşmak istediğini ancak koruma duvarını aşamadıklarını hatırlatarak "Başbakan'a ulaştırmak üzere acılı babanın adını, soyadını ve telefonunu küçük bir kağıda not ettiler. Ancak ne yazık ki arayan olmamıştır" dedi.

Balıkesir'e bağlı Savaştepe İlçesinin Karacalar köyünde oturan çocukların katillerinin bulunması konusunda Balıkesir Valisi'nin "Tuğçe ve Büşra'nın katillerinin bulunması devletimizin namus borcudur" dediğini belirten Vural, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a "Bu menfur cinayetlerin aydınlatılmasında gelinen son durum nedir?" diye sordu.

 

"273 şüphelinin ifadesine başvuruldu ancak sonuç alınamadı"

Önergeyi yanıtlayan Bakan Atalay ise 21 Mart 2006 tarihinde Karacalar Köyünde kaybolduğu bildirilen iki kız çocuğunun cesedi ile ilgili olarak Savaştepe Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda elde edilen tüm delillerin Bursa Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildiğini bildirdi. Cinayetlerin aydınlatılması için tüm teknik imkanların kullanıldığını vurgulayan Bakan Atalay şu bilgileri verdi:
"4 bin 383 araç incelemeye tabi tutulmuş bunlardan durumları şüphe arz edenler özel olarak araştırılmıştır. Yine bu kapsamda, durumları şüpheli görülen 273 şahsın ifadesine başvurulmuş, yapılan bütün ihbarlar değerlendirilmiş ancak herhangi bir netice alınamamıştır."

 

"Tuğçe ve Büşra için özel çalışma grubu oluşturuldu"

Bakan Atalay olayın aydınlatılabilmesi amacıyla, İl Jandarma Komutanlığı'nda özel bir çalışma grubu oluşturulduğunu da bildirdi. Atalay, "Oluşturulan çalışma grubu tarafından inceleme ve araştırma faaliyetleri, Balıkesir, Manisa, İzmir ve Bursa illerindeki ilgili kolluk kuvvetleri ile müştereken çok yönlü ve kapsamlı olarak devam etmektedir" dedi.

 

Kaybolduktan 44 gün sonra cesetleri bulundu

Akraba olan Yıldırım ve Karabacak ailelerinin 10 yaşındaki kızları Tuğçe Yıldırım ile Büşra Karabacak, 21 Mart 2006 tarihinde öğle tatilinde geldikleri evlerinden tekrar okula giderken ortadan kayboldu. Karacalar köyü Mustafa Kangal İlköğretim Okulu 4-B sınıfında okuyan, aynı sırada oturan, okula gidiş-dönüşte de birbirlerinden ayrılmayan kuzenler, en son köy ile okulu ayıran Balıkesir-Savaştepe Karayolu'nun 100 metre yakınında görüldü. Savaştepe İlçe Jandarma Komutanlığı'nın raporu üzerine Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nca Tuğçe ve Büşra'nın fotoğrafları ile kimlik bilgileri, tüm il ve ilçelerdeki jandarma ve emniyet birimlerine iletildi. Jandarma ekipleri Balıkesir'e giriş-çıkış yapan yabancı plakalı tüm araçları da incelemeye aldı, ancak sonuç alınamadı.

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, olaya el koyarak idari ve adli soruşturma başlattı. Jandarmaya teknik destek yardımında bulunan Emniyet Müdürlüğü'nde de kayıp çocuk olayıyla alakalı özel bir ekip oluşturuldu.

Kuzenlerin cesetleri, kaybolduktan 44 gün sonra 3 Mayıs 2006 tarihinde Karacalar köyüne 8 km mesafedeki Çamurlu köyü yakınlarında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler