"Hastanenin acil tahliye planı yok mu?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Onur Öymen, 8 kişinin hayatını kaybettiği Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nin acil tahliye planının bulunmadığı, yangın merdivenine açılan kapıların kilitli olduğu iddialarını sordu.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 11:03
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Onur Öymen, CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer ile Bursa'daki Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ndeki yangına ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Konuyla ilgili TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdiklerini ifade eden Öymen, yangının çıkış nedenini öğrenmek istedi.

Öymen, kendilerine ulaşan bazı bilgilere göre, yangının çıktığı bölgede, ilgili cihazlara bağlanan kabloların, standart olarak hastanelerde kullanılması gereken kablolar olmadığını bildirdi.

Öymen, daha ucuz ve tehlikeli kabloların döşendiği iddialarına işaret ederek, bu hastane açıldığında, ''akıllı bina'', ''Türkiye'nin en modern hastanelerinden biri'' şeklinde sunulduğunu anımsattı.

''Yangının çıktığı yerde yangın detektörü ve otomatik söndürme cihazları var mıydı?'' sorusunu yönelten Öymen, ölümlerin bir bölümünün, elektrik kesintisinden kaynaklandığına yönelik iddiaların bulunduğunu belirtti. Öymen, sözlerine şöyle devam etti:
''Elektrik kesintisinden sonra otomatik olarak jeneratörün devreye girmemesi üzerine, yaşam destek ünitelerinin, suni solunum cihazlarının çalışmaması nedeniyle hastaların hayatlarını kaybettiği iddia ediliyor. Bu gibi durumlarda portatif jeneratörlerin olması gerekiyor, bunların olup olmadığını bilmiyoruz. Yoğun bakım üniteleri bölümlerindeki kapıların girişleri, dumandan etkilenmeyecek şekilde, özel olarak yapıldı mı? Hastanenin bir acil tahliye planının olmadığı söyleniyor, doğru mu? Böyle bir plan varsa, bütün personel buna göre eğitildi mi? Yangın merdivenine açılan kapıların kilitli olduğu iddiaları doğru mu?''

Sağlık Bakanlığı'nın iki müfettiş görevlendirdiğine dikkati çeken CHP'li Öymen, bu olaylar çıkmadan önce müfettişlerin görevlendirilmesi, hastanelerin teçhizatının, acil tahliye planlarının ve eğitimlerinin yeterli olup olmadığının tespit edilmesi, önlemlerin zamanında alınması gerektiğini vurguladı.

Öymen, ''Bunların yapılmadığını görüyoruz. Ümit ediyoruz ki benzeri faciaların yaşanmaması için Sağlık Bakanlığı gerekli önlemleri alacaktır, bütün resmi ve özel hastaneler bu amaçla denetlenecektir'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler