Öcalan'a komşu için sayılı gün kaldı

Eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'un soru önergesine verdiği yanıt, İmralı Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nun kapasitesinin artırılması ve bu kuruma yeni hükümlülerin nakli konusunda son aşamaya gelindiğini ortaya koydu.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 12:35
Abone Ol google-news

Eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'un İmralı'da bulunan teröristbaşı Abdullah Öcalan'la ilgili soru önergesine verdiği yanıtta, bir süre önce kamuoyuna yansıyan İmralı'ya başka hükümlülerin de nakledilmesine ilişkin bilgiler aktardı.

Tuğluk'un Öcalan'ın şiddet ve kötü muameleye maruz kaldığı yönündeki iddialara ilişkin sorusuna Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, iddialarla ilgili idari soruşturma başlattığı ve konunun disiplin yönüyle de titizlikle incelendiğini belirten Şahin, incelemeler sonunda görevliler hakkında disiplin soruşturmasına yer olmadığına karar verildiğini söyledi.


Koğuşunda kamera yok

Şahin, Öcalan'ın kaldığı koğuşta kamera sisteminin bulunmadığını bu nedenle kamerayla izlenmesi ve kayda alınmasının da sözkonusu olmadığını bildirdi. Öcalan'ın sözkonusu iddialarla ilgili Kurum Müdürlüğü'ne herhangi bir şikayet dilekçesi vermediğini de kaydeden Şahin, hükümlünün "şikayet hakkını kullanma, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunma, sağlık hizmetlerinden yararlanma, psiko-sosyal hizmet alma, kitap, gazete, dergi ve benzeri yayınları okuma, radyo dinleme, talebi halinde el işleri yapma, ziyaretçi kabul etme, avukatı ile görüşme, mektup ve telgrafla haberleşme" gibi tüm haklardan yararlandığını belirtti.


700 kitap 352 dergisi var

Şahin, Bakanlar Kurulu'nca vergi muafiyeti tanınan vakıflar ve kamu yararına çalışan dernekler tarafından çıkarılan gazete, kitap ve basılı yayınların hükümlüye ücretsiz olarak ve serbestçe verildiğini belirtirken, Öcalan'ın kurumda 700 adet kitap, 352 adet de dergisinin bulunduğunu bildirdi.


12 kez disiplin cezası aldı televizyon izlemesi yasak

Şahin, teröristbaşı Öcalan'ın 2005 yılından 2009 yılına kadar aynı eylemlerinden dolayı 12 kez disiplin cezası aldığını kaydetti. Öcalan'ın iyi halli davranışlar içinde olmadığı, cezalara rağmen yasadışı terör örgütünü yönetmeye yönelik davranışlarını ısrarla sürdürdüğünü kaydeden Şahin, bu nedenlerle Öcalan'a televizyon yayınlarını izleme yasağı konulduğunu belirtti.


Başka hükümlülerin nakli için çalışmalar sürüyor

Şahin, bir süre önce kamuoyuna yansıyan İmralı'ya başka hükümlülerin nakledilmesi konusundaki çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Şahin "İmralı Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nun kapasitesinin artırılması ve bu kuruma yeni hükümlü nakli konusunda çalışmalara başlandığını" hatırlatarak hava ve ulaşım şartlarından kaynaklanacak bir gecikme olmadığı takdirde Mayıs-Haziran aylarında hükümlülerin kalacağı bölümün tamamlanmasının öngörüldüğünü söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler