Yaz ayları geldi 'Kırım Kongo' alevlendi

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kendini iyice göstermeye başlayan 'Kırım Kongo Kanamalı Ateşi' hastalığı artarak devam ediyor. Giresun'da kene ısırması dolayısıyla rahatsızlanan bir kadın, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle Sıvas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 13:07
Abone Ol google-news

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde bir kadın, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle Sıvas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Şebinkarahisar ilçesinin bir köyünde yaşayan Z.T'yi (40) yaklaşık 10 gün önce evde bacağından kene ısırdı.

Kenenin ısırdığını yakınlarına söylemediği belirtilen Z.T, birkaç gün sonra rahatsızlanınca Şebinkarahisar Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Doktorlara kendisini kenenin ısırdığını söylemeyen Z.T, tetkiklerin ardından evine gönderildi.

Yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle bir süre sonra yeniden Şebinkarahisar Devlet Hastanesine kaldırılan Z.T, buradan Sıvas'a bağlı Suşehri ilçesindeki devlet hastanesine sevk edildi.

Suşehri Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalenin ardından koruyucu maske ve eldiven takılan Z.T, KKKA hastalığı şüphesiyle Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gönderildi.

Z.T'nin akrabası A.Y'nin de tedbir amacıyla Sıvas'a sevk edildiği öğrenildi.


2009 Ocak-Mayıs aylarında 87 KKKA vâkasına rastlandı

Sağlık Bakanlığı, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından 2009 yılı Ocak-Mayıs ayları arasında toplam 87 vaka ile 6 ölümün gerçekleştiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde KKKA hastalığı ile ilgili basında çelişkili bilgilerin yer aldığı belirtilerek, ülkedeki gelişmelerin basınla sürekli paylaşıldığı, başka kaynaklardan alınan spekülatif haberlere itibar edilmemesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:
''KKKA hastalığından 2009 yılı Ocak-Mayıs ayları döneminde toplam 87 vaka ve 6 ölüm gerçekleşmiştir. Geçen yıl aynı dönemde toplam 328 vaka ve 17 ölüm gerçekleşmişti. Bakanlığımızca il sağlık müdürlükleri vasıtasıyla hastalığın görüldüğü bin 200 köyde, elbiselere emdirilmek suretiyle kullanılan kene öldürücü ilaçların ücretsiz dağıtımı yapılmaktadır. Bu köylerde yaşayan vatandaşlarımıza Şubat 2009'dan itibaren bilgilendirme çalışmaları planlı ve periyodik olarak sürdürülmektedir.''

Açıklamada, KKKA hastalığı ile ilgili olarak hastalığın görüldüğü yerlerde, özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşların kene temasını önlemeye yönelik kişisel tedbirleri almalarının ve günlük kene kontrollerinin yapılmasının büyük önem arz ettiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler