33 yıllık Arap-Türk Bankası A&T Bank oldu

Arap ve Türk hissedarların ortak girişimiyle 1977 yılında kurulan Arap Türk Bankası, 33 yılın ardından isim, kimlik değiştirme ve hizmet yelpazesini bireysel bankacılık dahil tüm bankacılık alanlarına genişletme kararı aldı. 33 yıllık Arap Türk Bankası'nın ismi gerçekleştirilen kurumsal kimlik değişikliğiyle bundan böyle A&T BANK olacak.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 13:17
Abone Ol google-news

Arap ve Türk hissedarların ortak girişimiyle 1977 yılında kurulan Arap Türk Bankası, 33 yılın ardından isim, kimlik değiştirme ve hizmet yelpazesini bireysel bankacılık dahil tüm bankacılık alanlarına genişletme kararı aldı. Libyan Foreign Bank'ın yüzde 62,37 ile ana hissedar olduğu, Türkiye İş Bankası'nın yüzde 20,58, ve T.C. Ziraat Bankası'nın da yüzde 15,43 ortağı bulunduğu 33 yıllık Arap Türk Bankası'nın ismi de gerçekleştirilen kurumsal kimlik değişikliğiyle bundan böyle A&T BANK olacak.

A&T BANK, yeni stratejik hedefini 'yeni bir vizyon, yeni ürünler, gelişmiş bir teknolojik altyapı, daha geniş bir şube ağı ve yeni bir müşteri portföyü ile niş bir banka olmaktan çıkıp orta ölçekli bir banka olmak' şeklinde belirledi.

A&T BANK'ta 'Hep birlikte daha yükseğe' sloganıyla ifade edilen değişimi aktarmak üzere bir basın toplantısı düzenleyen A&T BANK Yönetim Kurulu Başkanı A. Aykut Demiray, 2008 sonunda hazırladıkları yeni Stratejik Plan doğrultusunda hedeflerini yeni müşteri segmentlerine yayılmak, dağıtım kanallarının sayısını ve çeşidini artırmak olarak belirlediklerini açıkladı. Demiray, 2013 yılına kadar şube sayısını 50'ye çıkarmayı hedeflediklerini , bu şubelerle birlikte 600- 700 kişilik yeni istihdam yaratacaklarını söyledi. Bankanın bilanço hedefleri hakkında da bilgi veren Demiray "2009 sonu itibarıyla 800 milyon ile 1 milyar TL arasında aktif büyüklüğü hedefliyoruz. Benim inancım 1 milyar TL'ye ulaşacağımız yönünde.Kar olarak da 2009 sonunda 20-25 milyon TL rakamına ulaşmayı öngörüyoruz" dedi.
 

Fon kaynağı mevduat olacak

Bireysel bankacılık faaliyetlerinde ağırlıklı hedefin" kitlesel varlıklı segment" olduğunu ifade eden Demiray "Büyüme planları doğrultusunda temel fon kaynağımız mevduat olacak. Ancak dışarıdan fon sağlama da söz konusu olacak ve kredi mekanizmasını da etkin çalıştıracağız" dedi. Demiray, bireysel bankacılıkla ilgili olarak ayrıca kredi kartı çıkarma işine girmeyeceklerini, ancak İş Bankası veya Ziraat Bankası ile bu konuda işbirliğine gidebileceklerini söyledi.

2008 yılında, Türkiye, Libya ve Kuveyt'in en büyük kuruluşları arasında olan hissedarlarıyla yapmış oldukları değerlendirme sonucunda yeniden yapılanma kararı aldıklarını belirten Demiray, "Bu kapsamda, Bankamızın ödenmiş sermayesi yüzde 485,4 oranında artırılarak, 41 milyon TL'den 240 milyon TL'ye yükseltildi. A&T BANK olarak Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın gelişmekte olan pazarlarında başarılı yatırımlar yapmak için gereken bilgi-birikimimiz, ekonomik büyüme ve sosyal gelişime itici güç sağlayan kilit sektörlerdeki uzmanlığımızla hizmet vermeye devam ediyoruz. Tüm bunları başarabilmek için etkin bir organizasyon yapısı oluşturan, insan kaynakları kalitesini yükselten ve sağlam bir kurumsal kültür oluşturmanın adımlarını içeren yeni bir stratejik plan hazırladık" diye konuştu.
 

Yeni şubeler açılacak

A&T BANK öncelikli olarak, halen üç olan şube sayısını ilk etapta Gaziantep, Kayseri ve Konya'da açılacak yeni şubelerle 6'ya çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Aykut Demiray, "Önümüzdeki aylardaki ekonomideki son gelişmeler ışığında, yılın son çeyreğinde 3 şube daha açmayı düşünebiliriz" dedi. Demiray, gelecek beş yıl içinde şube sayısını 50'ye çıkarmanın yanı sıra internet bankacılığı ve ortak ATM ağı da dahil olmak üzere banka dağıtım kanallarını genişleteceklerini vurguladı ve "Bugüne kadar kurumsal krediler ve mevduattan oluşan faaliyet alanımıza artık bireysel bankacılığı da ekliyoruz" diye konuştu.

Demiray'ın verdiği bilgiye göre, 2013 yılı sonuna kadar geçerli olacak Stratejik Plan kapsamında A&T BANK'ın aktif büyüklüğünün 3 milyar TL'ye, öz kaynak ve aktif karlılık oranlarının ise sektör ortalamalarına yükseltilmesi hedefleniyor.
 

Büyük projelerin finansmanı

Demiray, Banka'nın bugüne kadar hem Arap ülkeleri hem de uluslararası finansal kuruluşlarla arasındaki iyi ilişkileri sayesinde, Libya Büyük Nehir Projesi, Trablus Uluslararası Havalimanı Projesi inşaatı, Al Hayat Vadi Projesi, El-Fateh ve Derne Üniversitesi inşaatları da dahil olmak üzere birçok projede önemli rol üstlendiğini kaydetti. Demiray, A&T Bank'ın Cezayir, Tunus, Suriye ve Lübnan'daki pazar payını artırmak ve Ortadoğu ve Afrika bölgesindeki yüksek potansiyeli olan yeni pazarlara girmek için fırsatları değerlendireceklerini aynı zamanda Libya'daki liderlik pozisyonunu da güçlendireceklerini söyledi.

A&T BANK'ta işletme ismi ve strateji değişikliğinin yanı sıra logoda da değişim yaşandığını ifade eden Demiray, kimlik değişimiyle birlikte, A&T BANK şubelerini yepyeni bir mimari konseptle müşterileri için daha sıcak bir ortam haline getirmek için çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, "A&T BANK olarak; yeni stratejimiz, misyon ve vizyonumuzla ülkemizin, çalışanlarımızın gurur duyacağı bir banka olmayı amaçlıyoruz. Değişimin ilk meyvesi olan yeni reklam filmimiz ise hafta başı itibariyle TV kanallarında gösterime giriyor" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler