Obama, Yüksek Mahkeme üyesi olarak bir hispaniği seçti

ABD Başkanı Barack Obama, Yüksek Mahkeme üyesi olarak hispanik kökenli federal temyiz mahkemesi hakimi Sonia Sotomayor'u seçti.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 14:04
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Barack Obama, Yüksek Mahkeme üyesi olarak hispanik kökenli federal temyiz mahkemesi hakimi Sonia Sotomayor'u (54) seçti.

Adının açıklanmasını istemeyen yetkililerin verdiği bilgiye göre, Obama'nın bu seçimi Senato tarafından kabul gördüğü takdirde ABD tarihinde ilk kez hispanik kökenli bir hakim Yüksek Mahkeme üyesi olacak. Sotomayor, üyeliği onaylandığı takdirde mahkemenin Ruth Bader Ginsburg'dan sonra ikinci kadın üyesi de olacak.

Obama'nın seçimiyle ilgili resmi açıklamanın gün içinde yapılması bekleniyor.

Yüksek Mahkeme'nin 9 üyesinden biri olan David Souter gelecek ay emekliye ayrılacağını açıklamıştı.

 

Obama 3 Haziran'da Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek

ABD Başkanı Barack Obama'nın, 3 Haziran'da Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceği bildirildi.
Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs, Obama'nın 3 Haziran'da Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Kral Abdullah ile görüşeceğini söyledi. Sözcü, ziyaret sırasında halka açık bir etkinliğin olmadığını da belirtti. Obama'nın Suudi Arabistan kralı ile yapacağı görüşmede, asıl konuların İran'ın nükleer programı ve Orta Doğu barış süreci olduğu, ayrıca uluslararası terörizm konusunun da ele alınacağı kaydedildi. Obama'nın 4 Haziran'da da Mısır'ı ziyaret ederek, başkent Kahire'de yapacağı bir konuşma ile İslam dünyasına seslenmesi bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler