"Yangına erken müdahale edildi"

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde sekiz hastanın ölümüyle sonuçlanan yangına erken müdahale edildiğini aksi takdirde olayın daha vahim sonuçlar doğuracağını iddia etti.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 13:57
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünü araştırmak üzere kurulan Araştırma Komisyonu toplantısı öncesi komisyon üyeleri ve gazetecilerle bir süre sohbet etti.

Atalay, bu sabaha karşı sekiz hastanın ölümüyle sonuçlanan hastane yangını ile ilgili yangının araştırıldığını ilgili bakan ve yetkililerin olayla takip ettiklerini bildirdi.

Olayın sabaha karşı kendine iletildiğini belirten Atalay, "Valimiz işin başında. Çok erken müdahaleyle olayın büyümesine engel olundu. Benim gece telefonum baş ucumda. Bu olay da sabaha karşı haber verildi. Ve hemen gerek ilde gerekse bakanlığımız çok erken müdahale etmiştir" dedi.

 

"Başbakan ve benim telefonum gece başucumuzdadır"

Atalay, kendisine olayla ilgili haberin verilmesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da arayarak kendisine bilgi verdiğini belirtti. Atalay, "Bizim gecemiz gündüzümüz yoktur. Benim gece telefonum başucumda ve açıktır. Sayın Başbakan'ın da öyle. Çünkü gündüz ulaşmak zor oluyor. Sayın Başbakan'a ve bana gece yarısında ulaşmak daha kolay oluyor. Nerde ne zaman olay olursa olsun anında haberimiz oluyor" diye konuştu.

Bakan Atalay, Mardin katliamında kullanılan silahların koruculara ait olmadığına yönelik haberlerin hatırlatılması üzerine; "Ben böyle bir şey söylemedim. Henüz silahların balistik sonuçları çıkmadı. Kriminal çalışmalar sürüyor. Biz de çıkan sonuçları öğreneceğiz" dedi.

Atalay, Mardin'de beli bir düzenin bozulduğunu, çocuklarla ilgili ciddi kayıpların olduğunu ifade ederek, "Her şeyin telafisi var. Çocukların anne babaları öldü bunun telafisi yok. Onun dışında her şey halledilir. Sivil toplum örgütleri ilgili kurum ve kuruluşlar gerekeni yapıyor. Okullar açıldı" diye konuştu.

Atalay, her ülkede, her toplumda bu tür beklenmedik olayların yaşandığına dikkat çekerek, "Önemli olan erken müdahale ve organize olmak" dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünü araştırmak üzere kurulan komisyon bugünkü toplantısında İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı dinliyor. Komisyon basına kapalı olarak devam ediyor.

 

''Ben sorgulanmaya gelmedim''

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin öldüğü helikopter kazasıyla ilgili kurulan TBMM Araştırma Komisyonu'na bilgi verdi. Atalay CHP'li Seyhan ile Özdemir'in kaza ile ilgili teknik ve istihbarat sorularını yanıtlamayarak, "Ben buraya sorgulanmaya gelmedim, bilgi vermeye geldim" diyerek milletvekillerini azarladı. Atalay komisyona daha önce basına açıkladığı bilgileri yineledi ve çalışmalardan müsteri olduğunu söyledi.  Atalay CHP'li Seyhan ile Özdemir'in kaza ile ilgili teknik ve istihbarat sorularını yanıtlamayarak, "Ben buraya sorgulanmaya gelmedim, bilgi vermeye geldim" diyerek milletvekillerini azarladı. Atalay komisyona daha önce basına açıkladığı bilgileri yineledi ve çalışmalardan müsteri olduğunu söyledi.

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin öldüğü helikopter kazasıyla ilgili kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığındaki bugünkü toplantısında İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı dinledi. Atalay, kaza ile ilgili daha önce basına yapmış olduğu açıklamaları komisyonda tekrar etti. Herkesin kazanın duyulmasından itibaren canla başla çalıştığını kaydeden Bakan Atalay, kamuoyu tarafından merak edilen ve CHP'liler tarafından sorulan soruları yanıtsız bıraktı. İçişleri Bakanı Atalay ile CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan ve Sivas Milletvekili Melik Ejder Özdemir arasında sert tartışmalar yaşandı.
 

Bakan'dan itiraf: Kaza yerine geç ulaşıldı

Bakan Atalay'ın komisyona, herkesin canla başla çalıştığını ancak, kazanın duyulmasından çok sonra aramaların başladığını söylediği öğrenildi. CHP'li Seyhan'ın kaza ile ilgili; "Acil Yer Bulma Verici Sistemi'nin (ELT) arızalı olduğu ama buna rağmen uçtuğu belirtildi. Bu cihaz var mıydı, yok muydu? Niçin helikopter kiralanmış, helikopterin bakım raporları nerede, kuleye neden bilgi verilmemiş, ELT cihazı neden çalışmamış bilginiz var mı? Medyaya yaralı olduğu bilgilerini kim verdi, Kayseri Valisi bu bilgileri nereden aldı? Neye dayanarak verdi? İhbarlar değerlendirildi mi? Yazıcıoğlu'nun eşi Muhsin Yazıcıoğlu'nun çantası ve telefonun kayıp olduğunu söyledi. Aramalara 1200 kişi katıldı dendi ama 35 kişi katılmış neden?" sorularını yöneltti. Atalay'ın, Seyhan'a, "Ben buraya sorgulanmaya gelmedim. Bilgi vermeye gelmedim. Teknik konularda bilgi veremem ilgililerine sorarsınız. Çünkü teknik konularda konuşamam, bilmiyorum. ELT cihazı konusunda bilgim yok. Kayseri Valisi'nin kaza ile ilgili açıklamalarından da bilgim yok. Yazıcıoğlu'nun çantasının kayıp olduğunu basından öğrendim" yanıtını verdiği öğrenildi.

Bu arada sorulan sorulara açıklamalı yanıt vermeyen Bakan Atalay'a, CHP Sıvas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, "Biz bu soruları kime soracağız. Hiç bir şey bilmiyorsunuz" dediği kaydedildi. Seyhan da, "Siz İçişleri Bakanı olarak kriz masasının başındaydınız. İki ay geçti neler olduğunu öğrenmediniz mi? Bu bilgileri sizden almak isteriz. Yazıcıoğlu birinci derecede korunuyordu. Nasıl olurda hiç bir bilgi edinilemez" diyerek Bakan Atalay'a eleştiriler yöneltti.

CHP'li Ejder ise, "Bizi azarlayacaksanız, bilgi vermeyecekseniz, soruları yanıtsız bırakacaksanız niye geldiniz. Bizi azarlıyorsunuz, bağırıyorsunuz geldiğinizden beri. Bu durumda size nasıl soru soracağız" dediği Atalay'ın ise kazanın savcılık soruşturmasında olduğunu söylediği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler