Yangının ön raporu açıklandı

Bursa Yıldırım Merkez ilçesinde Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde çıkan yangın sonrası teknik heyetin Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a verdiği ön rapor Akdağ tarafından açıklandı. İşte raporun ayrıntıları...

Yayınlanma: 26.05.2009 - 14:43
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde bulunan Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde 8 kişinin ölümüne neden olan yangınla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

İşte Akdağ'ın açıklamaları: "6.5 senedir benzeri olaylar oluyor, bu tutumumuzu net olarak gösterdik. Tekrar bu üzücü olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Aralarında yangından önce de hayati tehlikeleri olan kardeşlerimiz vardı. Bu meseleyi değiştirmez, onlar bize emanet edilmiş olan insanlardı. Bir canı kurtarmak için bir mezraya helikopter ambulans götüren bir devlet yapısına sahibiz. Bu konuda yangınla ilgili olarak bir yanlış, bir eksik varmı? Bina 2002'de gelince tamamlanmış. Bizim yönetimimiz döneminde hata var mı? Kurtarma işlemlerinde bir hata var mı? 2 müfettiş ve cumhuriyet savcımız soruşturma yürütüyor. İdari soruşturmanın en iyi biçimde yapılmasını istedik. Teknik ekipten bir ön rapor istedim. Genel kanaat şu noktada bu heyet yangının sebebi şudur, yangının üst katlara ulaşmasıyla ilgili sebep şudur, şu eksik vardır diye bir görüş beyan edemiyorlar. Cumhuriyet savcılığının da Akdeniz Üniversitesi'nden bir heyet çağırdıklarını söylediler. Yangının çıkış sebebi, yayılma sebebi, teknik sorunlar belli değilken, basın mensuplarının karşısına çıkıp suçlamada bulunanlar var. Bunların bir kısmı bir meslek örgütünün başkanı olabiliyor. Bu haksızlığı ne teknik heyet karşısında yapmak doğru ne de halkın karşısında yapmak doğru. Ben size görüşlerimi söyleyebilirim ama ne derece doğru ki? Biz asla konuyu hasır altı etmedik. Bir yerde bir hata varsa bilelim dedik. Gerekenlere gerektirdiği ölçüde cezalarını veririz. Burada savcı yerine geçerek karar verenler büyük hata ediyor. Meselenin üzerine hepimiz gitmeliyiz. Basının hassasiyetini haklı buluyorum. Ama karar vermeden önce teknik olarak meselenin sonuçlanmasını bilmeliyiz. Hizmet alımıyla ilgili suçlamalar var. Yangının bununla olduğuna ilgili kimse birşey bilmiyor. Varsa bir kusur onu da soruşturmalar ortaya çıkarır. Beklemek durumundayız. Adli Tıp Kurumu Başkanı'na da telefon açtım. Bir an önce ölüm sebeplerini açıklamaları için rica ettim. Cuma'ya kadar bir sonuç verebileceklerini söylediler. Yorum yaparken bahsettiğim gibi hüküm verici tavır içine girmek toplum adına haksızlık yapmak demek oluyor. Sağlıkta dönüşüm programıyla ilişkilendirmek isteyenler oldu bu konuyu.

 

Teknik heyetin bana verdiği ön raporda şunlar yazmaktadır:

"Saat gece 02.00'de yangın başlanmış 2 dakika sonra itfaiye geldi. 112 ambulans hemen olaya müdahil olmuş. 15 ambulans 2 adet medikal kurtarma ekibi 5 özel ambulans olaya müdahale etmiştir. 16 erişkin ve 132 yeni doğan hasta başka hastanelere nakledilmiştir. Diğer hastalarda başka hastanelere gönderilmiş. Hastalar kısa sürede bahçeye çıkarılmıştır. 372 hastanın tedavileri sürdürülmüştür. Hizmetlerin aksamaması için diğer hastanelerde koordinasyon sağlanmıştır. 2008'de yapılmış 2009'da revize edilmiş bir afet raporu vardır. Yangın tüplerinin bakımları yapılmış ve yangında kullanılmıştır. Yoğun bakımdaki ağır hastalar tahliye edilmiştir. İnceleme ve soruşturma devam etmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler