İzmir Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu toplandı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Genel Kurulu yapıldı. Toplantıda konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Akıncılar, siyasi güçlerin her dönemde basını kontrol etmeye çalıştığını ifade etti.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 15:35
Abone Ol google-news

Yeniden adaylığını açıklayan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Akıncılar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan genel kurulda yaptığı konuşmada, Türk basının zor günler geçirdiğini, basının yazı yazma ve haber yapma konusunda ''haksız'' suçlamalarla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Siyasi güçlerin her dönemde basını kontrol etmeye çalıştığını ifade eden Akıncılar, gazetecilerin baskı ve kısıtlamalara karşı, ülkeye ve millete olan borçlarını ödemeye çalıştığını belirtti.

Erol Akıncılar, basının ülke sorunlarına sahip çıkma sorumluğu ve bilinci içinde olduğunu vurgulayarak ''Türkiye'nin AB'ye girmeye çalıştığı bu dönemde basın, özgür ve sorunsuz değildir. Türk basınının en önemli sorunu tekelleşme ve sendikasızlaştırmadır'' dedi.

1946'da kurulan İGC'nin, demokrasinin ülkeye gelişi ile aynı yaşta olduğunu dile getiren Akıncılar, ''Cemiyetimiz bünyesinde bugüne kadar hiçbir siyasi görüşe izin verilmemiş, bundan sonra da izin verilmeyecektir. Bundan taviz verilemez. İGC, saygı ve takdir gören bir cemiyettir. Cemiyetimiz bizim dönemimizde maddi yönden güçlü dönemini yaşamaktadır. Cemiyetimiz, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, özgür düşüncenin yanında yer alan bir cemiyettir'' diye konuştu.

Erol Akıncılar, başkanlık görevine son kez talip olduğunu da vurgulayarak, seçildiği takdirde internet gazeteciliğine yönelik çalışma yapacakları, cemiyetin her yıl yaptırdığı check-up muayenesinden üyelerin eşlerinin de yararlanmasını sağlayacakları, her üyeye televizyon hediye edecekleri ile kaza ve ölüm sigortasının getirileceği sözünü verdi.
 

''Cemiyeti üyelerle birlikte yöneteceğiz"

Genel kurula diğer başkan adayı olarak katılan Atilla Sertel ise tüzük değişikliğine gidilerek, başkanlık ve yönetim kurulu üyelikleri görev sürelerinin sınırlandırılması gerektiğini, bu görevlerde ''keyfiliğin'' kaldırılmasından, tüzük ve yasalara göre hareket edilmesinden yana olduklarını söyledi.

Türkiye'de şu anda emekli gazetecilerin maddi açıdan zor günler geçirdiğini, işsiz gazeteci sayısının da giderek arttığını ifade eden Sertel, şunları kaydetti:
''Bizim yönetimimizdeki İGC, komitelerle yönetilecektir. Eğer biz seçilirsek, her yıl 100 gazeteciyi, mesleki eğitim görmeleri amacıyla yurt dışına göndereceğiz. Cemiyeti demokratik katılımın gereği olarak bütün üyelerle birlikte yöneteceğiz. Ben değil, biz olacağız. İGC'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Hasan Tahsin Gazetecilik ödül gecelerini yemekli olmaktan çıkaracağız. Çünkü, ödüllerin verilmesine çatal kaşık sesleri karışıyor. Bu ödül gecesini balodan ayıracağız. Üyelerimizin isimlerinin cadde ve sokaklara verilmesini sağlayacağız. Bu zor ama onurlu göreve talibiz.''

Genel Kurul'da ayrıca, geçen dönemde, ''İGC'ye hakaret ettiği'' gerekçesiyle üyelikten çıkarılan Çağlayan Sueli'nin yeniden üye yapılması konusunda da oylama yapıldı. Sueli, oy birliğiyle yeniden İGC üyesi oldu. İki listenin yarıştığı genel kurulda daha sonra seçimlere geçildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler