''Kolay bir süreç değil''

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin AB sürecinin kolay bir süreç olmadığını belirterek, "Ancak sabırla, azimle, çabayla bu süreci Türkiye'nin tamamlayacağından hiçbirimizin şüphesi yoktur" dedi.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 17:21
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunan İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband ile bir araya geldi. AB Genel Sekreterliği'ndeki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Bağış, İngiltere'nin Türkiye'nin AB'ye tam üyelik hedefine alenen destek veren ve bu desteğini gizlemeden, çok net ifadelerle her vesilede dile getiren bir dost ve müttefik ülke olduğunu belirtti. Türkiye'nin AB sürecinin kolay bir süreç olmadığını kaydeden Bağış, "Hiçbir üye ülkenin adaylık süreci kolay olmamıştır, buna İngiltere de dahildir. Ancak sabırla, azimle, çabayla bu süreci Türkiye'nin tamamlayacağından hiçbirimizin şüphesi yoktur" diye konuştu.

Miliband

İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband de Türkiye'yi üçüncü kez ziyaret ettiğini hatırlattı ve Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye ile İngiltere'nin BM ve NATO gibi uluslararası kuruluşlarda birlikte çalıştığını kaydeden Miliband, "AB içerisinde de şimdi birlikte çalışacağız. Birlikte çalışarak yapmak istediğimiz; Türkiye'nin AB'ye üye olmasıdır" dedi. "Modern dünyanın ekonomik problemlerinden bir şey öğrenmesi gerekiyorsa o da şudur: Avrupa dışa açılarak ve dışarıya doğru bakarak zenginleşir, içe kapanarak ve içeriye doğru bakarak değil" diyen Miliband, dolayısıyla Türkiye'nin AB üyeliğini çok iyi olacağını ve Türkiye'nin AB üyeliğini hak ettiğini ifade etti. Miliband, kararlılık, açıklık, vizyon ve cesaretin AB üyeliğinin gerektirdiği unsurlar olduğunu ve tüm bu unsurlara Türkiye'nin sahip olduğunu kaydetti. İngiltere'nin Türkiye'nin AB müzakere sürecine ve üyeliğine desteğinin devam edeceğini vurgulayan Miliband, hem ulusal çıkarlarının, hem de AB'nin geleceğinin bir parçası olarak, Türkiye'nin AB üyeliğinin önemli olduğunu söyledi. İngiltere Dışişleri Bakanı Miliband, iki gün boyunca Ankara'da temaslarda bulunacağını ifade ederek, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşeceğini kaydetti. Akademisyenler, öğrenciler ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle de bir araya geleceğini kaydeden Miliband, iki ülke arasındaki ortaklığa dikkati çekti ve "Önümüzdeki birkaç gün içerisinde yapılacak görüşmeleri de dört gözle bekliyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler