Türk Telekom: 81 - Fenerbahçe Ülker: 86

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final ilk maçında Fenerbahçe Ülker, Türk Telekom'u 86-81 yenerek, seride durumu 1-0 yaptı.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 19:56
Abone Ol google-news

Maça Bekir ve Bayramoviç'in sayılarıyla etkili başlayan Türk Telekom'a, Fenerbahçe Ülker Green'in 3 sayılık atışıyla yanıt verdi. İki takım da maçın ilk dakikalarında dış atışlarda başarısız olurken, ilk 3 dakika ev sahibi takımın 7-4'lük üstünlüğü ile geçildi. Periyotun ortalarına doğru iki takımda hücumlardan boş dönse de Türk Telekom, etkili savunmasıyla maçtaki üstünlüğünü sürdürdü: (9-5) Solomon-Mrsic ikilisiyle üst üste 3 sayılık atışlarda isabet bulan Fenerbahçe Ülker aradaki farkı kapatarak 8. dakikada skoru 12-12 eşitliğe getirdi. Oğuz'un basketiyle maçta ilk kez öne geçen (17-15) İstanbul ekibi, periyotu da 21-19 üstün bitirdi.

Karşılaşmanın 2. periyotuna dış atışlarda Solomon, pota altından da Oğuz'un sayılarıyla etkili başlayan Sarı-Lacivertliler, 13. dakikada karşılaşmadaki en büyük farklı yakaladı: (29-21) Bu dakikadan sonra pota altı savunmasını sertleştiren konuk takım, aradaki farkın kapanmasına izin vermedi ve Semih'in faul çizgisinden bulduğu basketlerle 15. dakikada farkı 10 sayıya kadar çıkardı: (23-33) İlk yarının sonlarına doğru Türk Telekom aradaki farkı kapatmaya çalışsa da sarı-lacivertliler devreyi 42-34 üstün tamamlamayı başardı.
İkinci yarıya iki takım da karşılıklı basketlerle başlarken, Bajramoviç ve El-Amin ikilisinin 3 sayılık basketleriyle farkı kapatan Türk Telekom, 23. dakikada 48-42'lik skorla aradaki farkı 6 sayıya kadar indirdi. Fenerbahçe Ülker aradaki farkı korumaya çalışırken, Türk Telekom buna izin vermedi. Başkent ekibi El-Amin'in hücumdaki etkili oyunuyla skorda dengeyi yakaladı ve 26. dakikada oyun bir kez daha eşitlendi: (52-52) El-Amin'in dışarıdan ve pota altından bulduğu sayılarla oyundaki üstünlüğü ele geçirmeye çalışan Türk Telekom'a Solomon ve Green'in etkili performanslarıyla izin vermeyen sarı-lacivertliler, final periyotuna 63-61 önde girdi.

Son periyotta Mirsad ve Green'in basketleriyle üstünlüğü tekrar ele alan Fenerbahçe Ülker, savunmasında rakibine kolay sayı bulma şansı tanımadı ve yakaladığı 15-2'lik seriyle 35. dakikada karşılaşmadaki en büyük farkı yakaladı: (78-63) Türk Telekom'un sayı üretmekte zorlandığı periyotun bu bölümünde Sarı-Lacivertliler oyundaki skor üstünlüğünü korudu ve son 3 dakikaya 11 sayı farkla 80-69 önde girdi. Karşılaşmanın sonlarına doğru ev sahibi Türk Telekom'un farkı azaltma çabalarına şans tanımayan Fenerbahçe Ülker, mücadeleden 86-81 galip ayrılan taraf oldu.

Play-off yarı final serisinde ikinci maç 28 Mayıs Perşembe günü saat 19.00'da Ankara Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon