Pakistan'da patlama: 30 ölü

Pakistan'ın doğusundaki Lahor kentinde bir karakolun yakınında patlama oldu. Polis binasına bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 30 kişi hayatını kaybetti. Pencap hükümetinin Bakanı Raja Riaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıda, polis büroları ve istihbarat örgütünün binası dahil, binaların ağır hasar gördüğü bildirildi.

Yayınlanma: 27.05.2009 - 06:39
Abone Ol google-news

Pakistan'ın Lahor kentinde, emniyet müdürlüğü ve istihbarat servisi binalarını hedef alan ve onlarca kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda yaralı sayısının 250 civarında olduğu belirtildi.

Pencap eyalet yönetiminden Raja Riaz, saldırıda yaklaşık 30 kişinin öldüğünü açıklarken, bir başka yerel hükümet yetkilisi Secad Bhutta, 250'den fazla yaralı bulunduğunu söyledi.

Secad Bhutta, polis merkezi ve Pakistan istihbarat servisinin binaları arasındaki yolda silahlı kişileri taşıyan bir aracın durduğunu, istihbarat binasına ateş açtıklarını, güvenlik güçlerinin de saldırganlara karşı ateş açtığını, daha sonra bomba yüklü aracın infilak etiğini anlattı.

Bu arada kurtarma görevlileri ölü sayısının 35 civarında olduğunu, El Arabiya televizyonu da bir polis yetkilisine dayanarak en az 70 kişinin öldüğünü belirtti, ancak bu bilgiler henüz doğrulanmadı.

Polis merkezi ile istihbarat binasının ağır hasar gördüğü saldırıda, bazı binalarda da zarar olduğu belirtildi. Saldırının ardından başlatılan kurtarma çalışmalarıyla birlikte askerlerin çevrede güvenlik önlemi aldığı kaydedildi.

Pakistan İçişleri Bakanı Rahman Malik de saldırının, Afganistan sınırındaki aşiret bölgeleriyle Svat vadisinde Taliban militanlarına yönelik operasyonlara karşı bir misilleme olabileceğini açıkladı.

Malik, "Ülkeyi istikrarsızlığa sürüklemek isteyen Pakistan'ın düşmanları Svat vadisinde bozguna uğratıldıktan sonra buraya geliyorlar" dedi.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı, ancak polis olayla ilgili 2 zanlıyı gözaltına aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler