Meteorolojiden baskın uyarısı

Meteoroloji, kuvvetli yağışın neden olduğu su baskını ve yıldırım düşmesi gibi olumsuz şartlara karşı uyardı. Yağışların Samsun, Ordu, Amasya, Tokat ile zamanla Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Erzurum'un kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Yayınlanma: 27.05.2009 - 06:58
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların Samsun, Ordu, Amasya, Tokat ile zamanla Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Erzurum'un kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığında, yurt genelinde önemli bir değişiklik olmazken, rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdun doğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

Meteoroloji, yağışların Samsun, Ordu, Amasya, Tokat ile zamanla Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Erzurum'un kuzey kesimlerinde kuvvetli olmasını beklediğinden yaşanabilecek lokal su baskını, yıldırım düşmesi gibi tedbirli olunması yönünde uyarıda bulundu.
 

Bölgelerde hava

Marmara: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra doğusu (Bursa-Yenişehir, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya) parçalı bulutlu geçecek.

Ege: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra Afyon ve Kütahya çevreleri parçalı bulutlu geçecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

İç Anadolu: Genellikle parçalı, zamanla bölge geneli çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğusu (Çankırı, Kırıkkale, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri ile Ankara'nın kuzey ve doğu çevre ilçeleri) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Sivas ve Gemerek çevrelerinde öğleden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri (Kastamonu, Bolu, Karabük) ile İnebolu ve Sinop çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Merzifon ve Giresun çevreleri ile zamanla Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Bölge geneli parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzey ve doğusu (Erzurum, Erzincan, Tunceli, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Muş, Bingöl, Bitlis) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde bölgenin kuzeydoğusunda (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Erzurum'un kuzey kesimlerinde) kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusu parçalı ve çok bulutlu geçecek


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler