Deniz Kurdu tatbikatı başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 2009 yılı tatbikatlar programında istinaden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından planlanan "Deniz Kurdu 2009" tatbikatının seçkin gözlemci günü faaliyetleri Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'de başlatıldı.

Yayınlanma: 27.05.2009 - 07:14
Abone Ol google-news

Deniz Kurdu 2009 tatbikatı sabah saatlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sancak gemisi Kemal Reis'e gelmesinin ardından başladı. Tatbikat Gölcük, Foça ve Aksaz limanlarında birlik ve gemilerin "çok tehditli ortamlarda deniz hava işbirliği eğitimleri ve fiili silah atışları ile" icra edilecek.


Başbuğ denizci üniformasıyla katıldı

20 Mayıs'ta başlayan tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü yapılacak, gösterilerle devam edecek. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un denizci üniformasıyla katıldığı tatbikata komuta gemisi olan TCG Kemal Reis'e Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gelişinde törenle karşılandı.

Aksaz limanından hareketin ardından ilk olarak Sualtı Taarruz Timi (SAT) gösterisi yapıldı. Deniz Kurdu 2009 tatbikatının bir sonraki aşamasında helikopter, denizaltı gösterileriyle devam edildi.

Su üstü atışı, denizaltı gemisi, torpido atışı, uçaksavar atışı, deniz de ikmal ve helikopterden halat ile gemi güvertesine iniş eğitimi programları sergilenecek.

13 ülkeden 28 gözlemcinin takip ettiği Deniz Kurdu 2009 tatbikatından ayrıca Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı toplam 4 uçak, 161 sorti yaptı. Bu sortilere yapan F16, F4, RF4, RKC135 tipi uçaklar su üstü unsurlarına karşı atışlı hava harekatı, hava savunma unsurlarını baskı altında tutma harekatı, devriye, havadan yakıt ikmali, silahlı keşif, foto keşif ve arama kurtarma harekatı gerçekleştirdiler. Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bulundurduğu Kemal Reis gemisi diğer gemiler tarafından 19 pare top atışıyla selamlandı.Datça, Marmaris, Aksaz, Göcek, Fethiye ve Kaş limanlarından intikal eden gemilerin katılımıyla icra edilen Deniz Kurdu 2009 tatbikatı 1 Haziran 20098 günü sona erecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler