CHP Irak'lı Kürtlerle ilişkilerini geliştirecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Celal Talabani'nin lideri olduğu KYB Ankara Temsilcisi Galali ile yaptığı görüşmede CHP'nin, KYB ile ilişkileri geliştirme arzusunu dile getirdi, Irak ile daha yakından ilgileneceklerini söyledi.

Yayınlanma: 27.05.2009 - 07:45
Abone Ol google-news

CHP'nin, Iraklı Kürtler ile ilişkileri geliştireceği bildirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Ankara Temsilcisi Bahroz Galali ile yaptığı görüşmede, CHP'nin KYB ile ilişkilerini geliştirme arzusunu dile getirdi, Irak ile daha yakından ilgileneceklerini söyledi.

KYB'nin internet sitesine göre, KYB Temsilcisi Galali, CHP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Başkan Yardımcısı Onur Öymen ile bir araya geldi. Görüşmede Öymen'in, "KYB ile ilişkileri geliştirmeyi umuyoruz ve Irak ile daha yakından ilgileneceğiz" dediği bildirildi.

Haberde Öymen'in, Cumhurbaşkanı Talabani'nin varlığının, kendisi ve Irak hükümeti ile güçlü ilişkileri tesis etmek için tarihi bir fırsat oluşturduğunu vurguladığı da kaydedildi. Galali'nin de, KYB'nin CHP ile ilişkileri geliştirme arzusunu dile getirdiği belirtilen haberde iki partinin de Sosyalist Enternasyonal üyesi olduğuna dikkat çekildi.

Bu arada, görüşmede ayrıca, iki parti arasında karşılıklı ziyaretlerin yapılması ve Türkiye'nin, Erbil'de konsolosluk açması olasılığının da ele alındığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler