MEB'e 'ek ders' uyarısı

Türk Eğitim-Sen, ÖSS nedeniyle, lise son sınıf öğrencilerinin velilerinin okul müdürlüğüne yazılı olarak başvurmaları halinde izinli sayılacaklarını hatırlatarak, öğrencilerin izinli olacağı tarihlerde öğretmenlerin ek ders ücretlerinde kesinti yapılmaması için MEB'e başvurdu.

Yayınlanma: 27.05.2009 - 07:50
Abone Ol google-news

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ile Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Musa Akkaş imzası ile Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilen yazıda, ÖSS'nin 14 Haziran 2009 tarihinde yapılacağı anımsatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören son sınıf öğrencilerinin sınav streslerinin azaltılması, sınavlara psikolojik olarak daha rahat girmeleri amacıyla, öğrenci velilerinin okul müdürlüğüne yazılı olarak başvurmaları halinde izinli sayılmaları konusunda valiliklere genelge gönderildiğine dikkat çekilen yazıda şöyle denildi:
"Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında okuyan öğrencilerinin velilerinin başvurusu ile izinli sayılmaları hakkında valiliklere gönderilen genelge sonrasında son sınıflara devam eden öğrenci kalmamıştır. Buna rağmen, son sınıflara dersi olan öğretmenler program gereği okullarına gitmekte, öğrenci yoklamaları almakta ve okullarda beklemektedir. Son sınıflara dersi olup, okula gitmek zorunda kalan öğretmenlere giremedikleri derslerden dolayı ders ücreti kesintisi yapılacağı şeklinde bilgiler almaktayız. Son sınıflara derse girmeme durumu tamamen öğretmenlerimizin inisiyatifi dışında, bakanlığınızın kararı ile gerçekleşen bir durumdur. Sonuç olarak; velilerin yazılı talepleri ile öğrencilerin izinli sayılmasından dolayı ortaöğretim kurumları son sınıflarına dersi olan öğretmenler için ders ücreti kesintisi yapılmayacak bir düzenlemenin yapılması için gereğini arz ederiz."

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İsmail Koncuk, son sınıflarda ders giren öğretmenlerin ders programlarında boşluklar oluştuğunu belirterek, "Öğretmenlerimiz öğrencilerin gelmemesine rağmen okullara gitmekte ve öğrencilerin devam-devamsızlığı ile ilgili olarak yoklama almaktadırlar. Bu durumda normal programlarına göre okullarına giden öğretmenlerin ücretleri ne olacaktır? Çünkü bu durum tamamen öğretmenlerin inisiyatifi dışında gerçekleşmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı bu öğretmenlerimize ders ücretlerini de tam olarak ödemek zorundadır" dedi.

 

Eğitim-İş: Ek ders sorunu artıyor

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, öğretmenlerin ek ders sorunlarını artıracak "tasarruflarda" bulunduğunu belirterek, bakanlığın bu sayede "kar" elde etmeye çalıştığını söyledi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine ilişkin Kararın yarattığı mağduriyetlerin giderek arttığını söyledi.

Daha önceki uygulamalarda iki gün sevk alan bir sınıf öğretmeninin ek ders ücretinin 6 saat kaybı olduğunu kaydeden Adıbelli, yeni uygulama ile bu rakamın iki katını aştığını ifade etti. bu konuda açılan davanın devam ettiğini ifade eden Adıbelli, bakanlığın yaptığı uygulamalarla ise sorunun arttığını kaydetti.

Adıbelli, ortaöğretim son sınıf öğrencilerinin izinli sayılmalarına ilişkin genelge nedeniyle sınıfların boşalması sonrasında öğretmenlerin ders işlemedikleri "bahanesiyle", lise son sınıfta dersi bulunun öğretmenlerin ek ders ücretlerinin ödenmeyeceğinin ifade edildiğini bildirdi. Adıbelli, "Bakanlığına kendi kullandığı tasarruftan mali kar elde etmeyi düşünmesi eğitimcilere saygısızlıktır" dedi.

Öğretmenlerin, okulların 12 Haziran'da kapatılması nedeniyle 29-30 Haziran günlerinde de ek ders ücretini alamayacağını belirten Adıbelli, 1 Eylül 2009'da çalışmaya başlayacak olan öğretmenlerin okulların 24 Eylül'de açılacak olması nedeniyle 3 haftada 2 haftalık ek ders ücreti alabileceğini ifade etti. Adıbelli, "Sadece iki maddedeki kayıplar bir öğretmen için 150 TL civarında olacakken, bu durumda öğretmenlere ödenmesi gereken 70 milyon TL'nin üstünde bir para, bakanlığın bütçesinde kalacaktır. Öğretmenlerin bütçe yamama merkezi olarak görülmesine şiddetle karşı çıkmakla beraber, bu durumun düzeltilmesi için yo1 yakınken eğitimciler adına bakanlığı uyarmak istiyoruz" dedi. Adıbelli, konu ile ilgili MEB'e başvuruda bulunulduğunu bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler