Heyet birçok aksaklık belirledi

Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde çıkan ve 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangınla ilgili yürütülen soruşturmada Sağlık Bakanlığı'nca gönderilen müfettişlere yardımcı olmaları amacıyla görevlendirilen elektrik, inşaat ve kimya mühendisleri ile mimarlardan oluşan bilirkişi heyetince yapılan incelemede, birçok aksaklık tespit edildiği bildirildi.

Yayınlanma: 27.05.2009 - 08:54
Abone Ol google-news

Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde çıkan yangınla ilgili araştırmalarda bulunan  10 kişilik bilirkişi heyeti, hastanedeki incelemeler sonucu elde edilen bilgileri dün yapılan toplantıda paylaştı.

Elektrik, kimya ve inşaat mühendisleri ile mimar odalarının Bursa şubelerinin yöneticilerinin de katıldığı toplantı, gece geç saatlere kadar sürdü. Toplantıya katılan her görevli, izlenim ve tespitlerini yazılı olarak sundu.

Toplantının ardından bugün Bursa Valiliği'ne verilecek bir ön rapor hazırlandı. Konuya ilişkin kapsamlı raporun ise ilerleyen günlerde sunulabileceği bildirildi.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, hastanedeki incelemelerde tesisat, tadilat ve yangın algılama sistemlerinde aksaklıklar tespit edildiğini söyledi.
Hastanede teknik açıdan bazı sıkıntılar görüldüğünü ifade eden Şahin, ''İnşaatlarda katlar arasındaki izolasyonda sorunlar var. Tadilatlar yapılmış ama tesisatlar bu düzenlemeye uydurulmamış. Yangın algılama sisteminin devrede olup olup olmadığı konusunda tereddütler var'' dedi.

Şahin, olay sırasında kullanılmayan birimlerde yangın çıktığını dile getirerek, ''Yangın olan yer, kapalı olduğu için uzun süre algılanamamış. Bu ciddi bir sorun. Birçok nedene bağlı olarak yangın çıkabilir. Önemli olan yangını en kısa sürede algılayabilmek'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler