CHP'li Sevigen Davutpaşa patlamasını sordu

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a, 31 Ocak 2008'de meydana gelen ve 23 kişinin öldüğü İstanbul Davutpaşa'daki patlamayı sordu.

Yayınlanma: 27.05.2009 - 09:42
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Davutpaşa'daki patlamanın üzerinden 16 ay geçmesine rağmen henüz tek şüphelinin bile ifade vermediğini, savcılık tarafından altı kurumun kusurlu bulunmasına rağmen facianın sorumlularının hala kesinleşmediğini söyledi.

Sevigen "23 kişinin canına mal olan tek bir şüphelinin bile ifadesinin alınamadığı olay arapsaçına döndü. Olayda kusurlu bulunan kurumlardan biri olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı isim bildirmiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi suçlunun kendisi değil İçişleri Bakanlığı olduğunu söylüyor. İSKİ'in bildirdiği isimler ise ya ölenler ya da emekliye ayrılanlardan oluşuyor. Ortaya traji-komik bir tablo çıkmıştır" dedi. Sevigen İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a şu soruları yöneltti:
"Facianın üzerinden 16 ay geçmesine rağmen olayın sorumlularının hala bulunamamasının sebebi nedir? Savcının soruşturma taleplerine rağmen sorumluların adını bildirmeyen, geç bildiren ya da memurlarını ifadeye göndermeyen kurumlar hakkında bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz? Olayla ilgili İstanbul Valiliği ve Zeytinburnu Kaymakamlığı tarafından soruşturmaya izin verilmemesi kararını nasıl değerlendiriyorsunuz? Soruşturma sürecindeki aksaklıklar ve gecikmeler bakanlığınızdan kaynaklanan zafiyetin sonucu mudur? Ham madde hem manevi büyük sarsıntı geçiren ailelerin mağduriyetlerini gidermeyi düşünüyor musunuz? Bu acı olayın ardından bakanlık olarak tedbir aldınız mı? Belediyeler üzerindeki denetimlerinizi yapıyor musunuz? Kaçak, ruhsatsız, maytap, havai fişek gibi yanıcı, patlayıcı maddelerin kullanıldığı işyerlerini tespit ettiniz mi? Bu işyerlerinin kontrolleri yapılmakta mıdır? Bilirkişi raporunda, Zeytinburnu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaziçi Elektrik Dağıtım A. Ş ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü kusurlu bulunmuştu. Ancak bu kurumlardan yetkili olmadıkları yönündeki açıklamaların yasal dayanağı nedir?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler