İzmirli gençlere ödül

İzmir (Avrupa Öğrencileri Forumu) 2008 yılında düzenlediği Yaz Üniversitesi etkinliği ile Avrupa'nın en iyisi seçildi.

Yayınlanma: 27.05.2009 - 10:10
Abone Ol google-news

Ege Üniversitesi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren AEGEE - İzmir, tüm Avrupa ve çevre ülkelerinde bulunan 200'ü aşkın AEGEE lokalinin Kıbrıs'ta buluştuğu İlkbahar Genel Kurulu'nda, 2008 yılında düzenlediği "TSSS!! SU SU" adlı Yaz Üniversitesi etkinliği ile "En İyi Yaz Üniversitesi" ödülüne layık görüldü.

AEGEE'nin 1988 yılında başlattığı Yaz Üniversitesi projesi, senede yaklaşık 150 lokalin katılımıyla, 100'e yakın etkinlik ile gerçekleştiriyor. AEGEE ağındaki lokallerin düzenlediği Yaz Üniversiteleri kapsamında, her yaz 2500 - 3000 öğrenci kültürel değişim yapma imkanı buluyor.

Amsterdam, Paris, Barcelona gibi gözde şehirlerinde içinde bulunduğu toplam 150 lokalin arasından sıyrılıp ödülü alan AEGEE-İzmir, bu seneki Yaz Üniversitesi etkinliğini Yunanistan'dan AEGEE-Rodos ile birlikte düzenliyor. Türk-Yunan dostluğu ve ortak yönlerinin tema edinildiği organizasyon 32 yabancı misafiriyle 08-23 Ağustos tarihlerinde sırasıyla İzmir ve Rodos’ta gerçekleştirilecek.

AEGEE-İzmir'in 2008 yılında “En İyi Yaz Üniversitesi” ödülünü almasını sağlayan etkinliğe, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İzmir Deniz Ticaret Odası, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Özdere Belediyesi, Dimes, Özsu, Ozan Şarapçılık, Keskinoğlu, Pastavilla, Dr. Oetker, FETAV gibi çeşitli kurumlar ayni ve maddi sponsorluk desteğinde bulundular.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler