AKP döneminde 645 memur alındı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 58, 59 ve 60'ıncı hükümetler döneminde TRT'ye 645 memur alındığını ve aynı dönemlerde 2 bin 519 personelin emekli olduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 27.05.2009 - 12:22
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy'un soru önergesini TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in bilgi notuyla yanıtladı. TRT'de 1 Ocak 2008 tarihinden bugüne kadar toplam bin 79 personelin emekliye ayrıldığını kaydeden Arınç, bu personelin yerine bin 242 personelin alındığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Bakan Arınç'ın verdiği bilgiye göre, 58, 59 ve 60'ncı hükümetler döneminde TRT'ye 645 adet memur statüsünde personel alındı, aynı dönemlerde 2 bin 519 personel emekliye ayrıldı.

Toplam 7 bin 150 kişi çalışıyor

Bakan Arınç, MHP'li Paksoy'un TRT kadrolarında çalışan personelin ne kadarının şehit ve gazi yakını ya da engelli olduğuna ilişkin sorusuna ise "Kurumumuz kadrolarında anılan mevzuat kapsamında 189 personel istihdam edilmektedir" karşılığını verdi. TRT ile ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde memur statüsünde toplam 6 bin 395, sözleşmeli statüde toplam 755 olmak üzere 7 bin 150 personelin istihdam edildiğini kaydeden Arınç, şöyle dedi:

"Kurumumuzda TRT 6 dışında TRT AVAZ yayın hayatına başlamış olup, farklı dil ve lehçe ile diğer alanlarda televizyon kanalı çalışmaları devam etmektedir. Bu doğrultuda ileriye dönük olarak İngilizce, Arapça ve benzeri dillerde yayın yapacak televizyon kanalları açılması hedeflenmekle birlikte, yayına başlama tarihleri henüz belirlenmemiştir. Kurumumuzun personel ihtiyacı, hizmet gerekleri göz önünde bulundurularak ilgili mevzuatı çerçevesinde gerçekleştirilen sınavlar yoluyla giderilmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler