Kiprianu 'Barış Gücü'nü verimsiz buldu

Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu, BM'nin Kıbrıs'taki Barış Gücü'nün (UNFICYP) görev ve yetkilerini, personel sayısını ''kuşku altına sokacak'' herhangi bir ifadeyi ''verimsiz'' bulduklarını söyledi.

Yayınlanma: 27.05.2009 - 12:23
Abone Ol google-news

Rum radyosunun haberine göre Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu, ''Kıbrıs Rum tarafı UNFICYP'in adadaki varlığını yalnız güvenlik açısından değil, 'işgalden' kaynaklanan çeşitli sorunların aşılması açısından da faydalı, gerekli ve önemli buluyor'' diye konuştu.

Rum Bakan, ''Müzakere prosedürü devam ederken böyle bir konunun gündeme getirilmesi, UNFICYP'in kalmasında ısrar eden tarafa yönelik baskı olarak algılanabilir'' ifadesini kullandı.

Markos Kiprianu, ''BM'nin bütün barış gücü misyonlarının gözden geçirilebileceğini, ancak Kıbrıs'ta, Kıbrıs sorununun çözümü yönünde yoğun bir çaba harcanmakta olduğunun dikkatlerden kaçırılmaması ve bu nedenle diğer ülkeler gibi görülmemesi gerektiğini'' söyledi.

Kiprianu, Rum yönetiminin UNFICYP'in giderlerinin üçte birinden fazlasını tek başına, yarısından fazlasını da Yunanistan'la birlikte karşıladığını kaydetti.

 

Hristofyas'tan mektup

Öte yandan, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, ''İngiltere ve ABD'nin, BM Barış Gücünün adadaki varlığının doğrudan müzakere sürecindeki ilerlemeye bağlı olduğuna ilişkin tehditkar davranışlarda bulunduğu'' gerekçesiyle, BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'e mektup gönderdi.

Hristofyas, mektubunda, ''Rum yönetiminin tutumunun, gerekirse tehdit edenlerden daha da katı olacağını'' belirtti.

Rum lider, ''Rum yönetiminin, Kıbrıs sorununda 4 yıl durgunluk olduğunu ve Kıbrıs sorununun çözülmesi için çabalar harcanırken, tüm bunların olmasının adaletsiz olduğunu düşündüğü'' kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler