İktidar ile muhalefetin 'mayın' taktiği

TBMM Genel Kurulu'nda muhalefetin yoğun tepkisi ve taktikleri nedeniyle yasalaşamayan Türkiye ile Suriye sınırı arasında temizlenmesi öngörülen mayınlarla ilgili yasa tasarısının görüşmeleri dördüncü haftasına girdi. Muhalefet partileri CHP, MHP ve DTP Genel Kurul'da yasanın görüşmelerini kilitleme niyetlerini koruyor.

Yayınlanma: 27.05.2009 - 13:25
Abone Ol google-news

AKP, MHP, CHP ve DTP TBMM Danışma Kurulu'na ayrı ayrı önerilerle gittiler. Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamadı, parti grupları Genel Kurul'a önerilerini ayrı ayrı getirecek.

Muhalefet partileri "Mayın" yasasının Genel Kurul'daki görüşmelerini kilitlemeye devam ediyor. Önceki gün, MHP'li TBMM Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplanan Genel Kurul, muhalefetin engelleme taktiği nedeniyle AKP'nin grup önerisini oylamadan kapandı.

Dün Genel Kurul'da Meclisin, iki haftalık gündemi ve çalışma saatlerine ilişkin AKP grup önerisi, çalışma süresi dolduğu için oylanamadı. Öte yandan TBMM Danışma Kurulu toplantısı öncesi AKP Grup Başkanvekillerinin, Akşener'in İçtüzüğe aykırı davrandığı ve muhalefetin istediği yönde Genel Kurul'u çalıştırdığı gerekçesiyle Meclis Başkanı Köksal Toptan'a şikayette bulundukları öğrenildi.

Bugün toplanan Danışma Kurulu'nda ise yine uzlaşı sağlanamadı. Parti grupları Genel Kurul gündemiyle ilgili ayrı ayrı grup önerisi getirecekler.

AKP bugün de, "RTÜK üyeliği seçimi ve Türkiye ile Suriye arasında mayın temizlenmesini" öngören grup önerisini getirecek. AKP'nin planı, önerilerini Genel Kurul'un çalışma süresi Olan saat 19.00'a kadar oylatmak.

Muhalefet ise ayrı ayrı grup önerileri getirerek, saat 19.00'a kadar zaman kazanıp AKP'nin önerisinin kabul edilmesine zaman bırakmamayı amaçlıyor.

Genel Kurul'da bugünkü görüşmelerin iktidar ile muhalefet arasında tartışmalara sahne olması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler