DTP'li Tuğluk da ifade vermedi

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, başka illerde yürüyen davaları kapsamında, talimatla ifade vermesi için davetiye gönderilen ancak duruşmalara katılmayan DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk için TBMM Başkanlığına yazılan müzekkere cevabının beklenmesine, yazı ile yeni duruşma günü ve saatinin bildirilmesine karar verdi.

Yayınlanma: 27.05.2009 - 16:22
Abone Ol google-news

DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan 2 talimat duruşmasına da katılmadı. Mahkemenin duruşma zabıtlarında, ''sanık Tuğluk hakkında TBMM Başkanlığı'na yazılan müzekkerelere 22 Mayıs 2009 tarihli bilgi mahiyetinde cevap verildiği; cevaplarda, milletvekilinin sekreterine yazının ulaştırılmış olduğu, ancak adı geçen milletvekilinin çalışmaları dolayısıyla sık sık Ankara dışında bulunduğundan kendisine ulaştırılamadığı, gerekli işlemler tamamlandığında mahkemeye bilgi verileceğinin bildirildiği'' kaydedildi.

Cumhuriyet Savcısı, TBMM Başkanlığı'na yazılan müzekkere cevabının beklenmesini talep etti. Mahkeme heyeti, TBMM Başkanlığı'na yazılan müzekkere cevabının beklenmesine, yazı ile yeni duruşma günü ve saatinin bildirilmesine karar vererek, talimat duruşmalarını 30 Eylül 2009'a erteledi. Aysel Tuğluk'un, İstanbul ve Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemelerinin talimatları doğrultusunda ifadesinin alınması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon