"Nükleer enerji İran'ın vazgeçilmez hakkıdır"

İran Uzmanlar Meclisi ve Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkanı Ayetullah Ali Ekber Haşimi Rafsancani, nükleer enerjinin İran halkının vazgeçilmez hakkı olduğunu söyledi. Enerji kriziyle karşı karşıya kalan birçok ülkenin yeniden kömür enerjisine yöneldiğini anlatan Rafsancani, bunun küresel ısınma ve buzulların erimesi üzerindeki olumsuz etkilerine dikkati çekti.

Yayınlanma: 22.08.2008 - 13:34
Abone Ol google-news

Ayetullah Ali Ekber Haşimi Rafsancani, Tahran Üniversitesi bahçesinde verdiği cuma hutbesinde, dünya genelindeki enerji yetersizliğine değinerek, temiz enerji kaynaklarından yararlanmanın önünün açılması gerektiğini belirtti. Rafsancani, nükleer enerjiden istifade etmenin herkesin hakkı olduğunu ifade etti.

Nükleer enerjide İran'a karşı uygulanan baskı ve tehditlerin diğer milletleri bu enerjiye yönelmekten alıkoyabileceğini belirten Rafsancani, "Bu hem İran'a hem de bütün dünyaya zulümdür. Öyle yapılmalı ki, hem nükleer enerjiden atom bombası üretilmesinin ve kullanılmasının önü alınmalı hem de bu temiz enerjiden herkes yararlanabilmeli" şeklinde konuştu.

Rafsancani, "Tüm insanlığın geleceği için güneş, rüzgar ve nükleer enerji gibi insan ve çevre dostu enerji kaynaklarına yönelmenin önemli olduğunu" ifade etti.

Büyük güçlerin, nükleer enerjiyi bahane ederek aslında devrimle hesaplaştığını söyleyen Rafsancani, "Nükleer enerji, İran halkının vazgeçilmez hakkıdır, onlar da bunu biliyor ve bu teknolojiyi elde edeceğimizin de farkındalar" dedi.

Rafsancani, üçüncü dünya ülkelerinin ve büyük başarılara imza atmak isteyenlerin el ele vererek bilim ve teknolojiyi kendi tekelinde tutmak isteyen "Zorba güçlere" karşı koyabileceğini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler