"Bu takım bir sanat eseri"

İtalya'nın başkenti Roma'da oynanan finalde Manchester United'ı 2-0 yenerek Avrupa Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan FC Barcelona da taraftarların yaptığı kutlamalarda çıkan olaylarda en az 20 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Yayınlanma: 28.05.2009 - 06:46
Abone Ol google-news

Barcelona kentinin Katalonya Meydanı'nda toplanan binlerce Barcelonalı taraftar maçı dev ekrandan izlerken, daha sonra yapılan sevinç gösterilerinde bazı grupların şiddet uygulaması üzerine polis müdahale etti. Çıkan olaylarda 20'den fazla kişinin gözaltına alındığı ve bazı kişilerin hafif yaralandığı duyuruldu.

Bu arada, İspanyol basını Barcelona'nın kazandığı kupaya çok geniş yer ayırdı. Katalan gazetelerinden La Vanguardia, "Tüm zamanların en iyi Barcelonası Avrupa'yı fethediyor", Sport "3 kupa rüyası başarıldı: Barça, Barça, Barça!", El Mundo Deportivo da "Avrupa'nın imparatorları" ifadelerini manşetlerine taşıdı. İspanyol spor gazetesi Marca, "Bu takım bir sanat eseri", AS "!!!Üçledi!!!", El Pais "Dünyanın zirvesinde" ve El Mundo da "Barça Avrupa'yı fethediyor" başlıklarını attı. Yapılan yorumlarda, İspanya tarihinde ilk kez Barcelona takımının lig, kral ve şampiyonlar ligi kupalarını bir sezonda kazanmayı başardığına dikkat çekilerek, tekrar edilmesi zor bir başarı olduğu savunuldu.

Barcelona Kulübü Başkanı Joan Laporta, "Tarih, layık olduğumuz prestiji yeniledi" dedi. Teknik direktör Pep Guardiola'yı "Tüm beklentilerin üzerine çıktı" diye tanımlayan Laporta, "Guardiola ve futbolcular kulüp tarihinin en iyi sezonuna imza attılar. Futbol olarak, sosyal güç ve kulüp kimliği açısından çok anlamlı bir başarı elde edildi" yorumunda bulundu.

Maçı Roma Olimpiyat Stadyumu'nda izleyen ve bir Barcelona taraftarı olan İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero da UEFA Başkanı Michel Platini ile İspanyol futbolunun son dönemde ne kadar başarılı olduğunun herkes tarafından söylendiğini konuştuklarını belirtti. Zapatero, "Barcelona rüya bir takım. Herkes söyledi çok kaliteli, mükemmel futbol oynayan bir takım. Milli Takım ile Avrupa Kupası'nı, şimdi de Barcelona ile Şampiyonlar Ligi'ni kazandık sıra Dünya Kupası'nda. Eminim onu da kazanacağız" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Guardiola ise İtalyan televizyonuna verdiği demeçte, "Bu kupayı İtalyan futboluna özellikle Paolo Maldini'ye ithaf ediyorum. Maldini hiç endişelenmesin, çünkü tüm Avrupa'nın değer verdiği birisi" diyerek, radikal Milan taraftarları yüzünden jübilesi ertelenen Maldini'ye destek çıktı. Futbolcu olarak 1992'de teknik direktör olarak da bu yıl Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ve bu unvana sahip dünyada 6. futbol adamı olan Guardiola, "Daha fazlası herhalde yapılamaz. Çok mutluyuz ve bu kupayı herkesle kutlamak istiyoruz. Futbolcu ve teknik direktör olarak kazandığım kupaları kıyaslamak çok zor, çünkü futbolcu olarak kazandığımda çok önemliydi, ilkti" değerlendirmesini yaptı.

Şampiyonlar Ligi kupasını bugün saat 18.00 sıralarında Barcelona'ya getirmesi öngörülen Barcelona takımı, otobüs üzerinde şehir turu attıktan sonra Nou Camp Stadı'na giderek burada kutlamalarını sona erdirecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler