Gazetelerde Bugün

CHP lideri Deniz Baykal'ın dün yaptığı açıklamalar çoğu gazetenin ilk haberi olurken, 'Cumhuriyet' haberi "Masadan silah kalksın" başlığıyla okuyucularına duyurdu. Radikal gazetesi ise, Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde çıkan yangındaki ihmalleri manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 28.05.2009 - 06:57
Abone Ol google-news

 

 

CUMHURİYET

Masadan silah kalksın


CHP lideri Güneydoğu’da “Açılım” tartışmalarının olduğu bir dönemde Güneydoğu’ya giden CHP lideri Baykal, “PKK dağıtılmış, dağdan inmiş, bir daha böylesine yöntemlere başvurmayacağı ortaya çıkarsa elbette gerekli siyasi, insani ve hukuki adımlar atılır” dedi. Baykal, DTP lideri Türk’ün CHP’nin 1990’lardaki çizgisine geri dönmesi gerektiği yolundaki açıklamasına da “Masadan silah kalkmalı. Fikir ve kitap masaya konmalı” yanıtını verdi.

Kaynaştırıcı proje şart Güneydoğu sorunu konusunda çözüm önerilerinin ayrıştırıcı değil kaynaştırıcı olması gerektiğini ifade eden Deniz Baykal, terör sorununa çözüm önerilerinde eğitimin en başta ele alınması gerektiğini vurguladı. Eğitimin kaynaştırıcı bir proje olduğunu ifade eden Baykal, bölgeye umut vermek gerektiğini söyledi. CHP lideri, Irak Devlet Başkanı Talabani’nin davetiyle ilgili olarak da “Mutluluk duyarım” diye konuştu.

 

HÜRRİYET

Silahı atın af projesi başlar

Baykal, Güneydoğu gezisinde terör örgütü PKK'ye tarihi mesaj yolladı: "Siyaseti silahla yapmayacağım, silahı tamamen elimden bırkacağım dendiği anda af projesi başlar"

 

MİLLİYET

İşte mayın gerçekleri

Türkiye, Suriye sınırındaki mayın temizliği konuşuyor. Dünyanın bu en büyük mayın tarlasını temizlemek için hazırlanan yasa tasarısının sorunu çözmesi zor.

 

RADİKAL

'Akıllı'sı böyleyse!

Yangın algılama sistemi çalışmıyor. Kabloların cinsi de yanlış. Bina projesinde hatalı ekler çok. Teknik denetim görmemiş.

 

AKŞAM

K.Iraklı'dan Kürtçe dersi


Yükseköğretimde Kürtçe'ye ilk adım. Mardin Artuklu Üniversitesi, K.Irak'ta iki üniversiteyle anlaştı. Kürt akademisyenler, Kürtçe ve Arapça kursları verecek.

 

POSTA

Pes artık

Türkiye pazartesi gecesi benzeri sadece az gelişmiş ülkelerde rastlanacak bir faciayla sarsılmıştı. Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde çıkan ve 8 hastanın ölümüyle sonuçlanan yangının sebebi çok belliydi: Yönetmeliklere aykırı bina inşaa etmek ve ucuz malzeme kullanmak. Dün bu tabloya korkunç bir gerçek eklendi: Yangının başladığı katta meğer alarm da yokmuş.


VATAN

Bahreyn'e toprak sattık mı?

'Mayınlı araziler İsrail'e veriliyor' tartışması sürerken, The Economist'ten ilginç iddia: Bahreyn, tarımsal üretim için Türkiye ile 500 milyon dolarlık arazi anlaşması imzaladı.

 

HABERTURK

Baykal: PKK silahı bıraksın af getirilir

CHP lideri "Silahlı mücadeleyi kesin olarak bırakması halinde PKK'ya af olabiliir" dedi.

 

BİRGÜN

Örnek hastanenin düzgün yanı yok


Hem TMMOB, hem Tabipler Birliği, hem de çalışanlar, yangında 8 kişinin yaşamını yitirdiği Bursa'daki hastanede hemen hemen hiçbir şeyin 'düzgün' olmadığını açıkladı.

 

SABAH

Ürperten rapor

Vahşi bir cinayete kurban giden Münevver'in başının diri diri kesildiği ortaya çıktı. Adli Tıp Raporunu inceleyen uzmanlara göre bu aşk değil ayin cinayeti.

 

TERCÜMAN

İş yok , para yok ne pazarı?

İşveren ve işçi temsilcilerinin kampanyasına büyük tepki gösteren halk, "Önce iş ve ücret, sonra alışveriş" dedi.

 

YENİ ŞAFAK

Sır kadının eşi konuştu


Ergenekon tutuklusu Levent Ersöz'ün Azeri sevgilisi Ulvia Salamov'un fizik profesörü eşi üzüntüsünde kalp hastası  oldu. İlaçla ayakta durduğunu söyleyen Prof. Salamov, 'Ben çocuklara üzülüyorum' dedi.

 

ZAMAN

TSK, 2 yıl önce Suriye sınırında mayın temizlemiş


Sınırdaki mayınların temizleneceği tartışması büyüyor. İhalenin yabancılara verilmesine karşı çıkan muhalefeti işlemin Türk ordusu tarafından yapılmasın ıistiyor. Elinde yeterli teçhizat ve yetişmiş eleman bulunmadığı gerekçeşiyle işi üstlenmeyen Genelkurmay ise NATO'yu adres gösteriyor. Ancak, TSK'nın daha önce bölgede mayın temizliği yaptığı ortaya çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler