"TMO alım politikasını bir an önce açıklamalı"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) hububat alım politikasını bir an önce açıklamasını istedi.

Yayınlanma: 28.05.2009 - 07:17
Abone Ol google-news

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yazılı açıklamasında, "Ülkemizde 2 yıldır yaşanan kuraklığın ardından bu yıl buğdayda 20 milyon tona yakın bir rekolte bekleniyor. Hasat, Çukurova ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde başlamıştır. Ancak henüz piyasa oluşmamış, tüccar ve sanayici dahil herkes TMO'nun açıklayacağı fiyat ve alım politikasını beklemektedir. TMO, çiftçilerimizin beklentilerine uygun ve etkin bir alım politikası uygulamalıdır" dedi. Bayraktar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"TMO müdahale fiyatlarını açıklamakla kalmamalı, alım merkezlerini artırarak hasat döneminde ürününü acilen satmak zorunda olan çiftçilerimizi toplayıcıların eline bırakmamalıdır. Sürekli ve hızlı alım yapmalıdır. Alımlar peşin yapılmalıdır. Hububat primleri yeniden gözden geçirilerek artırılmalı, prim miktarları üretim döneminden önce açıklanmalıdır. TMO'nun kar amacı gütmeyen bir müdahale kurumu haline gelmesi için gerekli mevzuat değişiklikleri gerçekleştirilmelidir. Böylece TMO, alımlarda görev zararını düşünmeden üretici ve tüketici lehine bir politika izlemelidir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler