MOBESE kameralarına takılanlar

Erzurum'da trafik kazasından bıçakla yaralanmaya kadar birçok olay MOBESE kameraları tarafından kaydediliyor. Yetkililer MOBESE kameraları sayesinden asayiş olaylarının azaldığını ve suçla mücadelede başarı sağlandığını söylüyor.

Yayınlanma: 28.05.2009 - 07:32
Abone Ol google-news

Erzurum kent merkezinde MOBESE kameraları sayesinde asayiş olaylarında azalma yaşandığı ve suçla mücadelede başarı sağlandığı bildirildi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kent merkezinde çeşitli yerlerde bulunan 131 kameralı sistem, suçla mücadelede etkin rol oynuyor.

Şubat ayında kurulan ve test aşamasında olan sistem sayesinde birçok olayın faili belirlenirken, suç oranlarında da düşüş yaşandı.

MOBESE sistemindeki plaka tanımlama sistemi ile de çalıntı ve hacizli araçlar kısa sürede belirleniyor.
 

Kameralara takılanlar

MOBESE kameralarına asayiş olayları ve trafik kazalarının da aralarında bulunduğu birçok ilginç görüntü yansıyor.

Aziziye ilçesine bağlı Dadaşkent semtinde yolun karşısına geçmeye çalışan küçük çocuğa çarpan otomobilin görüntüleri de kameralar tarafından kaydedildi. Görüntülerde üç arkadaşı ile birlikte yolun karşısına geçmeye çalışan bir çocuğa otomobilin çarpma anı yer alıyor. Aracın tekerleklerinin altında kısa bir süre sürüklenen çocuk, yara almadan kazayı atlatıyor. Çocuğa, kazanın ardından çevredeki vatandaşların yardım ettiği gözüküyor.


Araçların aynalarını tekmeleyerek kırdılar

MOBESE kameraları sayesinde park halindeki araçlara zarar veren 3 kişi de yakalandı. Palandöken ilçesinde alkollü oldukları belirtilen üç kişi, bir yandan kesici aletlerle araçları çizerken diğer yandan da tekme atarak araçların aynalarını kırdıkları anda kameralara yakalandı. Söz konusu kişilerin görüntüler sayesinde yakalanarak, haklarında gerekli işlemlerin yapıldığı bildirildi.

MOBESE kameraları tarafından kaydedilen görüntüler arasında il merkezinde yaşanan bir bıçaklı kavga da yer alıyor. Erzincankapı semtinde iki grup arasında çıkan ve polis ekipleri tarafından büyümeden önlenen bıçaklı kavga da kameralara takılan ilginç görüntüler arasında yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler