İşsiz sayısı 50 milyon artabilir

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO), güncellediği yıllık Küresel İstihdam Eğilimleri raporunda, küresel ekonomik kriz nedeniyle bu yıl dünyada işsiz sayısının 50 milyon daha artabileceği belirtildi.

Yayınlanma: 28.05.2009 - 14:56
Abone Ol google-news

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO), güncellediği yıllık Küresel İstihdam Eğilimleri raporunda, dünyada işsiz sayısının bu yıl 50 milyon daha artabileceği belirtildi. ILO, Ocak ayında bu sayıyı 40 milyon olarak tahmin etmişti.

Yıl sonuna kadar dünyada işsiz sayısının 209,6 milyon ve 239 milyon arasında seyredebileceği belirtilen raporda, dünyada işsiz sayısının 2007 yıl sonunda 180,2 milyon ve geçen yıl sonunda 188,6 milyon olduğu kaydedildi.

Hükümetlere, en kötü durum senaryosundan kaçınmak için ekonomilerini teşvik planları kapsamında istihdam yaratmaları çağrısında bulunan ILO, şirketlerin, işçilerini ellerinde tutması için teşvik edilmesi halinde 29 milyon kişinin işini koruyabileceğini bildirdi.

Küresel işsizliğin artmasının, kısmen küresel nüfusun artması ve daha fazla kişinin çalışma gücüne katılmasından kaynakladığı da belirtildi.

ILO, tahminlerin, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve hükümetlerin ekonomik büyüme verilerine dayandığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler