Türk: Demokratik çözüm için elinizi tetikten çekin

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, dün gece Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında meydana gelen mayın patlaması sonucu 6 askerin şehit olması 8 askerin de yaralanmasıyla ilgili "Bu saatten sonra her kim ki demokratik bir çözümden yana ise ve her kim ki silahsız bir çözüm arzuluyorsa mutlaka ama mutlaka elini tetikten çekmelidir" dedi.

Yayınlanma: 28.05.2009 - 09:02
Abone Ol google-news

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında dün gece meydana gelen mayın patlaması sonucu 6 askerin şehit olması 8 askerin de yaralanmasıyla ilgili DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, başsağlığı mesajı yayınlandı. Türk, mesajında Türkiye'nin uzun yıllardır yaşadığı acılara bir yenisinin daha eklenmiş olmasının herkesi derin bir üzüntüye boğduğunu kaydetti.

Türk şunları söyledi:
"Öncelikle bu kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz. İnsan yaşamını sona erdirmeye yönelik şiddet eylemlerini tasvip etmedik, tasvip etmeyeceğiz. Haftalardır yaptığımız çağrılarda askeri operasyonların durmasının önemine işaret ediyorduk, ancak ne yazık ki bu çağrılarımız ve iyi niyetli çabalarımız bu güne kadar hiçbir sonuç vermedi. Ne askeri operasyonlar hızından bir şey kaybetti, ne de eylemler ve saldırılar durdu. Ancak açık bir dille ifade ediyoruz; bu saatten sonra her kim ki demokratik bir çözümden yana ise ve her kim ki silahsız bir çözüm arzuluyorsa mutlaka ama mutlaka elini tetikten çekmelidir. Siyasetin önünü açabilmenin olmazsa olmaz koşulu ölümlerin durmasıdır. Bu başarılamadığı zaman, ölümleri durduramadığımız müddetçe hiçbir sorunumuzun çözüm yoluna giremeyeceği gerçeğini bir kez daha tekrarlıyor, bu ortak acıların biz siyasetçilere daha fazla sorumluluk yüklediğinin önemle altını çiziyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler