Ölülerin başına talih kuşu kondu

Türkiye'de emekliler aldıkları emekli maaşıyla zor geçine dursun, Avustralya'da hükümet ölülerine para yardımında bulunuyor. Bir televizyon kanalına katılan Maliye Bakanı Lindsay Tanner, hükümetin durgun ekonomiyi canlandırmak için hayatta olmayan binlerce kişiye ve hatta denizaşırı ülkelerde yaşayanlara nakit para yardımında bulunduğunu itiraf etti.

Yayınlanma: 28.05.2009 - 10:13
Abone Ol google-news

Avustralya hükümetinin ekonomiyi canlandırma paketinde talih kuşu ölülerin de başına kondu.

Hükümet, durgun ekonomiyi canlandırmaya yardımcı olmak için hayatta olmayan binlerce kişiye ve hatta denizaşırı ülkelerde yaşayanlara nakit para yardımında bulunduğunu itiraf etti.

Para, geçen Eylül'den bu yana 41 milyar dolar değerindeki yardım paketi kapsamında ödendi. Yardım fakirlere, orta gelirlilere, emeklilere ve küçük çocuklu ailelere vergi iadesi şeklinde yapılırken; hayatta olmayan 16 bin vatandaşa 11 milyon dolar, yurtdışında yaşayan 25 bin vatandaşa da 20 milyon dolar gönderildi.

Maliye Bakanı Lindsay Tanner, yerel bir televizyona, söz konusu paranın iyi bir şekilde kullanıldığı ve bir şekilde ekonomiye katkısı olacağı yönünde açıklamalarda bulundu. Bakan, "Bu para ölülere gitse de tabii ki miras olarak geri dönecektir" diye konuştu.

Yerel basın, konuyla ilgili haberlerini "Minnettar ölüler" başlığı altında duyurdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon