İzmir'deki çete operasyonu davasında karar

İzmir ve çevresinde, gömü altın buldukları iddiasıyla dolandırıcılık ve gasp yoluyla haksız kazanç elde ettiği belirlenen şebekeye yönelik 2005 yılı Aralık ayında yapılan operasyonla ilgili görülen davada, çete elebaşısına 19 yıl 7 ay hapis cezası verildi. Diğer 13 sanık ise karıştıkları suçlara göre 11 yıl 15 gün ile 1.5 yıl arasında değişen hapis cezaları aldı.

Yayınlanma: 28.05.2009 - 10:48
Abone Ol google-news

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen İzmir ve çevresinde, gömü altın buldukları iddiasıyla dolandırıcılık ve gasp yoluyla haksız kazanç elde ettiği belirlenen şebekeye yönelik 2005 yılı Aralık ayında yapılan operasyonla ilgili görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu yargılanan sanıklar Feyzullah Kümürcü, Aytekin Kümürcü, Hamdullah Kümürcü, Selman Kümürcü, Hacı Kayaalp, Şakir Erat, Ömer Kayaalp ve Sulhaddin Er, tutuksuz yargılanan İbrahim Kaya ile avukatlar katıldı.

Duruşmada sanıkların son savunmaları alındı. Çete elebaşısı olduğu öne sürülen Feyzullah Kümürcü, pişman olduğunu belirterek tahliyesini talep etti. Kümürcü, sahte altınlarla dolandırıcılık yapmak istediğini itiraf ederken, gasp iddialarının asılsız olduğunu savundu.

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, sanıklardan Feyzullah Kümürcü'yü, organize suç örgüt yöneticisi olduğu gerekçesiyle 2 yıl 1 ay, müşteki İlyas Kök'e karşı gasp suçunu işlediği iddiasıyla 8 yıl 4 ay, müştekilerden Tahsin Demirci'ye karşı işlenen kapkaç suçu nedeniyle 2 yıl 6 ay, 1 yağmaya teşebbüs suçundan 10 ay, 7 ayrı dolandırıcılık olayından da 10'ar ay olmak üzere toplam 19 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırdı.

Davada yargılanan 13 sanık, örgüt üyesi olmak suçundan hüküm giydi. Sanıklar bu suçun yanı sıra işledikleri gasp ve dolandırıcılık suçlarına göre 11 yıl 15 gün ile 1.5 yıl arasında değişen hapis cezaları aldı. Yargılanan 3 sanık da haklarında yeterli delil elde edilememesi nedeniyle beraat etti.

Çete tarafından dolandırılarak paralarının alındığını savunan ve operasyonda ele geçirilen 40 bin TL'nin kendilerine dağıtılmasına isteyen müştekilerin talepleri reddedildi. Mahkeme heyeti kararında, ele geçirilen paraların miktarının, dolandırılan paraların miktarına göre çok az olduğunu, bu nedenle kime ne kadar para verileceğinin, hukuk mahkemesinde tartışılması gerektiğini belirtti.

İzmir ve çevresinde, ''baskı kurarak, tehdit, gasp ve dolandırıcılık'' yöntemleriyle, gömü altın buldukları iddiasıyla temasa geçtikleri kişilerden para ve senet aldıkları öne sürülen gruba yönelik, 2005 yılının Aralık ayında operasyon düzenlenmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler