Erdoğan'dan mayın temizliği açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mayınlı arazinin İsrail'e verileceğine ilişkin yasada herhangi bir madde olmadığını söyleyerek, "Neye dayanarak bunu söylüyorsun. Bunu kendileri yapsın. Bunu mu söylüyorsun? Peki bunun maliyeti hakkında bilgin var mı? Var mı bir çalışman? Yok. Bunu açıkla. Biz para nasıl yönetilir derken işte bunu söylüyoruz" dedi.

Yayınlanma: 28.05.2009 - 11:17
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Rixos Otel'de düzenlenen Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı'na katıldı.

Büyük devlet ve büyük millet anlayışının tam özgüvenle tesis edileceğini vurgulayan Erdoğan, son 30-40 yıldır; belli meseleler açıldığında "Türkiye bölünüyor, Türkiye çöküyor, bitiyor, tükeniyor" denildiğini söyledi. Erdoğan, "Her türlü reformun, yeniliğin önünü anında kestiler. İhanet diyerek, hıyanet diyerek namus ve şeref kavramlarını inanılmaz şekilde ucuzlatarak, güya vatanseverlik kisvesi altında Türkiye'yi kronik sorunlara adeta mahkum etmiştir" dedi. Hiç kimsenin Türkiye'yi küçük düşürmeye ve küçük göstermeye hakkı olmadığını ifade eden Erdoğan, "Türkiye'yi; rüzgarda sallanacak, hafif bir rüzgarda kopacak, çelimsiz, zayıf, bir ülke olarak lanse etmeye kimsenin hakkı yoktur" diye konuştu.


"Dikili ağaçları yok"


Kıbrıs meselesinden, Azerbaycan'a, sosyal güvenlik yasasından, AB sürecine kadar her alanda engellemelerle karşılaştıklarını belirten Erdoğan mayınlı arazilerin temizlenmesi konusuna dikkat çekti. Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"Şimdi de mayın meselesi. İlginç yerlere çekiyorlar. Güneydoğu Anadolu Bölgesi, İsrail'e peşkeş çekilecek. Neye dayanarak bunu söylüyorsun. Yasanın inçinde böyle bir şey mi var. Adrese sipariş. Yaz o zaman sende gir. Neye dayanarak bunu söylüyorsun. Bunu kendileri yapsın. Bunu mu söylüyorsun? Peki bunun maliyeti hakkında bilgin var mı? Var mı bir çalışma. Yok. Bunu açıkla. Biz para nasıl yönetilir derken işte bunu söylüyoruz. 200 metre bir güvenlik sınırıyla güvenlik ortamlı içinde değerlendirilen bir bölgeyi güvensiz bir bölge olarak ilan edemezsin. Bunlar da ortada. Bir taraftan 'Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni ayağa kaldıracağız' diyeceksin. 780 kilometre bir Suriye sınırı var ve bu sınırda kalkacağız ve bu toprakları bereketlendirelim, yazıktır günahtır bu topraklara, bunları canlandıralım. 'İsrail'e burayı veriyorlar' diyeceksin ve bu noktada ortaya formül, proje koymadan sadece hisleneceksin. Çünkü bu ülkede çivili ve dikili ne bir tahtaları ne bir ağaçları yok."

Erdoğan, konu ile ilgili bütün istişareleri, müzakerelerini "A'dan Z'ye yaptıklarını" ve yapmaya devam ettiklerini söyleyerek, "Vatanı sevmek vatanseverlikse, biz kimseden daha az vatansever değiliz. Vatansever olanların ülkemizi nereye getirdiklerini geçmişte gördük. Ülkemizin milli bankası Merkez Bankası'nın nereden nereye geldiği belli" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler