"Alparslan Arslan derneğe bir kez geldi"

Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan Kuvayi Milliye 1919 derneği kurucularından Raif Görüm, Danıştay'a saldırı davası sanığı Alparslan Arslan'n derneğin Maltepe'deki şubesine bir kez geldiğini söyledi. Derneğin kurucusu ve teşkilat başkanı tutuklu sanık Hüseyin Görüm ise yeğeni Raif Görüm'ün yanlış anımsadığını, Arslan'ın derneğin Maltepe şubesine gelmediğini, kendisine ait İçerenköy'deki işyerine geldiğini iddia etti.

Yayınlanma: 28.05.2009 - 12:17
Abone Ol google-news

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Cezaevi’nde görülen davanın 92. oturumunda savunma yapan, örgüt üyesi olduğu ileri sürülen Raif Görüm, Kuvayi Milliye 1919 Derneği’ne 11 Kasım 2005’de üye olduğunu belirterek dernekte istihbarat toplama görevi olduğu yönündeki iddiayı reddetti. Görüm, dernek bünyesinde motorize ekipler kurulacağı yönündeki iddialara ilişkin de şu açıklamayı yaptı:
“Ben motorsiklet kullanıyorum. Motor kulübü kurup küçük bir tamirhane açmak istedik. Kuvayi Milliye ile alakası yok. Özel kuvvetler diye bir oluşumdan haberim yok"

Danıştay davası sanığı Alparslan Arslan ile Danıştay saldırısı olmadan önce bir kez telefonda görüştüğünü ifade eden Görüm, “Almanya’daki boşanma davamla ilgili yardım almak için aradım. Bir kere Maltepe’deki derneğe bir iki dakikalığına uğradı. Dernekte ben ve amcam Hüseyin Görüm vardık. Amcamla neler konuştuğunu bilmiyorum. Dikkat etmedim. Tarihini de tam hatırlamıyorum, belki 2005 yılı. Tanıştırmadılar, avukat dediler. Bir iki laf ettim” diye konuştu. Danıştay saldırısından sonra şok olduğunu, Arslan’ın numarasını telefonundan sildiğini ifade eden Görüm, Cumhuriyet Savcıları’na “Yarın siz de adam öldürmüş olabilirsiniz? Bu işler böyle artık. Numarasını sildim, yanlışlıkla bir daha tuşuna basmak istemedim” dedi. Cumhuriyet Savcısı Nihat Taşkın’ın “Nasıl bir izlenim edindiniz?” sorusunu mahkeme başkanı Köksal Şengün kabul etmedi.
 

Dernekte esrar içtik

Parasızlıktan silah satışı yapmaya çalıştığını ancak yapamadığını söyleyen Görüm “Ben Düzceliyim. Silahları, kadınları, esrarı severim. Bana Ergenekon’dan söz edin. Ben Almanya’da Kick Boks şampiyonuyum. Piyano tamircisiyim. Siz nasıl düşünmek istiyorsanız onu düşünün. Almanya’da çok büyük çevrem var. Ege’de Antalya’da beni herkes tanır” dedi. Dernekte esrar içip içmediği sorulunca da “Arada sırada içiyorduk. Herkesle değil Kahraman Şahin’le içiyorduk. Biz müzisyeniz, dinimiz alkolü yasakladığı için esrar içiyoruz” yanıtını verdi. Görüm, dernekte esrar içildiğini amcası Hüseyin Görüm’ün bildiğini dile getirdi. Tutuklu sanık Veli Küçük’ü tanımadığını ancak sonsuz saygı duyduğunu ifade eden Görüm, Fikri Karadağ’ın bir kez evinde kaldığını anlattı.

İyi düşün

Çapraz sorguda söz alan tutuklu sanık Hüseyin Görüm “İyi düşünmeni istiyorum. Alparslan Arslan’ı Maltepe’de gördün mü? İçerenköy’de mi gördün” diye yeğeni Raif Görüm’e soru yöneltti.

Raif Görüm’ün “Alparslan Arslan’ı Maltepe’de gördüğü” konusunda ısrar etmesi üzerine Hüseyin Görüm “Alparslan Arslan Maltepe’ye hiç gelmedi. Benim İçerenköy’deki yerime geldi. Orasının bir de terası vardır. Çay falan içtik. Samimiyetime güveniyorsanız Maltepe’ye gelmiş olsa ben söylerdim” diye konuştu.
 

Arslan’ı ne zaman tanıdın?

Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu ve Başkan Köksal Şengün, sorularında “Alparslan Arslan ile görüşmesinin tam tarihini” öğrenmek istediler. Görüm, “Tam olarak hatırlamıyorum. Akçay’daydım. 2006 yılı mıydı, 2005 mi?” diye düşünürken üye hakim Haşıloğlu “Mayıs 2006’da Danıştay saldırısı oldu” hatırlatmasında bulundu. Almanya’daki yaşamı sorulması üzerine Raif Görüm, Almanya’daki ilk evliliğinden bir çocuğu olduğunu ikinci eşinden boşanma sürecinde Alparslan Arslan’dan bu konuda yardım istediğini anlattı. Görüm sorular üzerine “Alparslan Arslan önce görmüştüm, avukat demişlerdi. Sonra boşanma davası ile ilgili telefon ettim. Telefonunu karşılaştığımızda almıştım. Görüştükten ne kadar süre sonra 3 ay mı 4 ay mı telefon ettiğimi bilmiyorum” dedi.Raif Görüm soru üzerine Danıştay’a saldırı sanıklarından Aykut Mete Şükre’yi tanımadığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler