Başarının sırrı altyapıda gizli

Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2008-2009 sezonunun şampiyonu olan Barcelona'nın başarısı, alt yapıdan yetişmiş futbolcularında gizli.

Yayınlanma: 28.05.2009 - 12:20
Abone Ol google-news

İtalya'nın başkenti Roma'daki Olimpiyat Stadı'nda dün akşam oynanan Avrupa Şampiyonlar Ligi final maçında, geçen yılın şampiyonu İngiliz temsilcisi Manchester United'ı 2-0 yenerek, şampiyon olan Barcelona'da, ilk 11'deki isimlerin 7'si, kulübün alt yapısından gelme oyunculardan oluştu.

Yaşları 20 ila 31 arasında değişen bu oyuncular arasında kaleci Victor Valdes, savunma oyuncuları Gerard Pique ve Carles Puyol, orta saha oyuncuları Xavi Hernandez ve Andres Iniesta ile Sergio Busquets İspanyol kökenli iken, 21 yaşındaki Lionel Messi ise Arjantinli olmasına karşın, Barcelona'nın genç kadrosundan yetişen bir diğer futbolcu olma özelliğini taşıyor.

Futbol kariyerine, Arjantin Birinci Futbol Ligi takımlarından Newell's Old Boys'un alt yapısında başlayan Messi, bu maçta Manchester United'ın en önemli kozu, Cristiano Ronaldo ile ''düelloya çıkacak'' haberleriyle medyada sıkça yer aldı. Katalan ekibi, kupayı kaldırmaya, 10. dakikada Samuel Eto'o'nun, 70. dakikada da Messi'nin attığı gollerle hak kazandı. Barcelona'nın yedek oyuncuları arasından 18 yaşındaki Sırp asıllı İspanyol Bojan Krkic ve 21 yaşındaki Pedro Rodriguez de altyapıdan yetişen futbolcular arasında bulunuyor.

İngiltere liginde şampiyonluğunu ilan etse de dünkü maçta 2-0 yenik düşen Manchester United'ta ise ismi ilk 11'de okunan futbolcular arasında, Ryan Giggs ve John O'Shea olmak üzere altyapıdan sadece 2 futbolcu yer aldı. Yedek kulübesinde oturan oyuncular arasında ise Paul Scholes ve Johnny Evans bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler