Aydınlar için tutulan nöbet devam ediyor..

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi, yazarı Mustafa Balbay ile gazete yazarı Prof. Dr. Erol Manisalı için Cumhuriyet gazetesi okurlarının gazete binası önünde tuttukları nöbet bugün de sürdü.

Yayınlanma: 28.05.2009 - 12:29
Abone Ol google-news

Cumhuriyet gazetesi okurları ile sivil toplum kuruluşları, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet’in Ankara Temsilcisi, yazarı Mustafa Balbay ile gazete yazarı Prof. Dr. Erol Manisalı için tuttukları nöbeti dün de sürdürdüler.

Gazetenin Şişli’deki Merkez binası bahçesinde dün gerçekleştirilen eyleme okurlar, Kadın Araştırmaları Derneği, Yurtsever Hareket üyeleri  katıldı. “Vatandaş uyuma toprağına sahip çık”, “Aydınlara uzanan eller kırılsın”, “Aydınların yanında nöbetteyiz”, “Özgür basın susturulamaz”, “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları atan grup adına konuşan Kadın Araştırmaları Derneği üyesi Meriç Veldedeoğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan yazarlar Mustafa Balbay ile Prof. Erol Manisalı gibi Türk aydınlarının özgürlüklerini kazanmaları için nöbete devam edeceklerini vurgulayarak, “Eylemlerimizi aralıklı da olsa sürdürmeye kararlıyız. Tutuklu aydınlarımızın uygar koşullarda kalmasını ve yazılarını yazabilmelerini istiyoruz. Bu en doğal insan hakkının 21. yüzyılda kısıtlanmasına karşıyız. Her zaman onların yanı olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu. Eyleme katılan okurlar, yurttaşları aydınlara yönelik baskılara karşı duyarlı  olmaya çağırdı.

(Fotoğraf: Serkan Yıldız)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler