"Türk vatandaşlığından çıkarılan var mı?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen, farklı etnik gruba mensup olduğu için Türk vatandaşlığından çıkarılan olup olmadığını sordu.

Yayınlanma: 28.05.2009 - 12:26
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, etnik kökeni nedeniyle Türkiye'den gönderilen, vatandaşlıktan çıkarılan veya vatandaşlığa alınmayan varsa, bunların açıklanmasını istedi.

Onur Öymen, önergesinde şu sorulara yer verdi:
''Kendi iradesiyle Türk vatandaşlığından ayrılanlar ile ahali mübadelesi antlaşmalarının gereği olarak vatandaşlıktan çıkarılanların dışında Türk hükümetlerince sırf farklı bir etnik gruba mensup olduğu için Türk vatandaşlığından çıkartılan var mıdır? Varsa bunların sayısı nedir ve hangi tarihte vatandaşlıktan çıkartılmışlardır? Kendi arzusuyla Türk vatandaşlığından çıktıktan sonra yeniden Türk vatandaşlığına girmek isteyip de sırf farklı bir etnik kökene mensup olduğu için vatandaşlığa kabul edilmeyen kimse var mı? Varsa bunların sayısı nedir? Yunanistan Vatandaşlık Yasasının eski 19. maddesi gereğince Yunan vatandaşlığından çıkartılan soydaşlarımızın sayısı nedir? Bunlardan Yunan vatandaşlığına dönmek isteyenlerin kaçının talebi kabul edilmiştir?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler