Erbakan affı değerlendirdi

Necmettin Erbakan, Cumhurbaşkanı Gül tarafından "Sürekli hastalık" nedeniyle "Kayıp trilyon" davasından aldığı ev hapsi cezasının kaldırılmasının ardından, Altınoluk'taki yazlığından ilk kez çıkarak Ayvalı Burun Camisi'nde cuma namazı kıldı. Erbakan, "Sayın Cumhurbaşkanı'na teşekkür etmek bir vazifedir. Kendilerinden beklenen büyük olgunluğu gösterdiler." dedi.

Yayınlanma: 22.08.2008 - 14:31
Abone Ol google-news

Kapatılan Refah Partisinin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ''sürekli hastalık'' nedeniyle ''kayıp trilyon'' davasından aldığı ev hapsi cezasının 19 Ağustosta kaldırılmasıyla ilgili olarak, ''Rabbimiz ikram buyurdu böylece yapılmış olan hata düzeltilmiş oldu'' dedi.

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesindeki yazlığından ilk kez çıkan Erbakan, Ayvalı Burun Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından, cami avlusunda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erbakan, ''Bir hayli aradan sonra tekrar camiye, cemaate kavuştuğunu'' ifade ederek, ''Böyle söze başlarken birkaç vazifeyi ifa etmek istiyorum. Bir tanesi cenabı hakka şükürler ediyorum. Rabbimiz ikram buyurdu böylece bildiğiniz gibi bir yapılmış olan hata düzeltilmiş oldu'' dedi.

Necmettin Erbakan ''Bu münasebetle çok iyi biliyorum ki dünyanın her yerinde, sadece Türkiye'de değil, başta Mekke, Medine olmak üzere Müslümanlar bu hususta çok dua ettiler. Cenabı hak bu duaları kabul buyurdu. Onun için şimdi ben sizleri tekrar muhabbetle kucaklarken böyle bir cuma gününde cenabı hakka şükürler vazifesinin ardında bütün bu dua eden kardeşlerime teşekkür vazifemi ifa etmek istiyorum. Allah hepsinden razı olsun. Cenabı Allah dualarını her zaman kabul buyursun. Üçüncü bir vazife ise Sayın Cumhurbaşkanı'na teşekkür etmek bir vazifedir. Kendilerinden beklenen büyük olgunluğu gösterdiler. Böylece bildiğiniz gibi karar almak suretiyle daha sonra açıklayacağım tarzdaki hataların düzeltilmesine vesile oldular. Gösterdikleri bu hassasiyetten dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum.'' diyerek Gül'e teşekkür etti.

Dünyadaki gelişmeler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Erbakan, dünyanın huzur ve barışının, batılıların eline teslim edilemeyeceğini ileri sürdü. Erbakan, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erbakan, bir başka soru üzerine, ''Şimdi bugünkü neticeye bakınız. Çok şükür hatalı işler ortadan kalkmıştır'' dedi.

"Onlar bizim kardeşlerimiz"

Necmettin Erbakan, ''Onlar sizi affetti, siz onları affettiniz mi?'' sorusuna ise ''Onlar her zaman bizim kardeşimiz. Kardeşimiz, talebemiz ve evlatlarımız'' yanıtını verdi. Bu sözler, cami avlusundaki partililerden alkış aldı.

''Hatadan dönüldü, cümlesini açabilir misiniz?" yönündeki soru üzerine Erbakan, şöyle konuştu:

"Bu iş için 3 ciltlik kitap hazırlanıyor. Birinci cilt basılmıştır. Diğerleri önümüzdeki günlerde basılacak, gereken açıklamalar yapılacaktır. Çünkü milletimiz gerçekleri bilmiyor. Bilmediği için kulaktan dolma bilgilere göre fikir yürütüyor. Böylece de gerçeği görme imkanı olmuyor. Bakınız şimdi, Refah Partisi için yapılan muameleye bakın. Bir de şimdi Halk Partisi için yapılan muameleye bakın. Birini Anayasa Mahkemesi yargılıyor, birini normal mahkeme yargılıyor. Halbuki kanun aynı kanun. Bu çifte standart ne oluyor? Birisinde bu yargılama ve inceleme sonucunda hiçbir zaman bir hata bulsalar dahi bu genel başkana sirayet ettirilmiyor. Bizimkinde Refah Partisi Genel Başkanı'na sirayet ettiriliyor. Genel Başkanın bir ülkedeki alışverişten ne malumatı olsun. Genel başkan mali işlerden sorumlu değildir. Siyasi Partiler Kanunu çok açık. Düşünülemeyeceği için hiçbir hukukta olmayan birtakım mütalaalar vasıtasıyla bu konu meydana gelmiştir. Bunları hukukçularımız çok iyi değerlendirmişlerdir. Milletimizin de gerçekleri görmesi için ve böyle hataların ülkemizde yapılmaması için Türkiye'nin her bakımdan mükemmel ülke olması için bu kitaplar hazırlanmıştır. Bu kitapların içinde her türlü teferruatı göreceksiniz.''

Kapatılan Refa Partisinin eski Genel Başkanı Erbakan, bir gazetecinin ''Bu sözleriniz kapatma davalarının bitmesi anlamında mı?'' demesi üzerine, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Hayır, kapatma davasıyla bir alakası yok bunun. Siyasi partilerin mali kontrolleri Anayasa Mahkemesinde olsun. Refah Partisinin hesaplarını Maliye Bakanlığı inceliyor. Olmaz. Hesapları incelemeyemez... Şimdi bunların teferruatlarına girecek değilim. Bunlar hukuki meselelerdir. Delilleriyle konuşulması lazım gelir. Sırası geldiği zaman bunlar açıklanacaktır.''

Kitabın adının sorulması üzerine Erbakan, ''Erbakan Nasıl Yargılandı. Eski Adalat Bakanlarımızdan Şevket Kazan yazdı. Bu kitabı alın okuyun birçok gerçekleri burada göreceksiniz'' dedi.

Erbakan, ''Ergenekon davası''yla ilgili değerlendirmesini soran bir gazeteciye ''Hiçbir görüşümüz yok. Gazetelerden okuyoruz ne olduğunu da anlayamıyoruz'' yanıtını verdi.

Namaz kılacağı camiye Mercedes marka otomobille gelen Erbakan'a çok sayıda partili eşlik etti. Erbakan 29 Ağustos'te Altınoluk'tan ayrılarak Ankaraya dönecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler