Fransız dergisinin iddiası

Fransa'da yayımlanan L'Express dergisi, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkzoy'nin yılın ikinci yarısında AB'nin dönem başkanlığını üstlenecek İsveç'in Dışişleri Bakanı Carl Bildt'in Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği güçlü destek yüzünden 2 Haziran'da İsveç'e yapmayı planladığı ziyareti iptal ettiğini öne sürdü.

Yayınlanma: 28.05.2009 - 13:35
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Nicolas Sarkzoy'nin gündeminin yoğunluğunu gerekçe göstererek ziyaretin iptal edildiği yolunda açıklama yaptığını belirten L'Express dergisi, ''gerçekte ise Bildt'in bu hafta Le Figaro gazetesine verdiği demeçte Türkiye'nin tam üyeliğine güçlü bir şekilde destek vermesinin Sarkozy'yi kızdırdığı'' yorumunda bulundu.

Dergi, Sarkzoy'nin iktidar partisi üyeleriyle yaptığı toplantıda, Türkiye konusunun Avrupa Parlamentosu seçimlerinde polemik konusu olduğunu kabul ettiğini belirtti.

Carl Bildt, Le Figaro gazetesinde bu hafta yayımlanan demecinde, ''Avrupa'nın dünyada ağırlığını koyabilmesi için Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu'' söylemişti.

''AB'nin gelecekte Türkiye'nin ekonomik dinamizmine ve demografik yapısına ihtiyaç duyacağını'' belirten Bildt, ''Türkiye ile yakınlaşmanın, Avrupa'nın stratejik çıkarı için gerekli olduğunu'' savunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler